O cană de vin fiert l-a băgat în belele pe cel mai longeviv primar de comună din Iaşi. Ce pedeapsă a primit edilul

O cană de vin fiert l-a băgat în belele pe cel mai longeviv primar de comună din Iaşi. Ce pedeapsă a primit edilul

Constantin Zamfirache, primarul comunei Grajduri, jud. Iaşi    FOTO ziaruldeiasi.ro

Judecătorii l-au condamnat pe primarul comunei ieşene Grajduri, Constantin Zamfirache, la un an şi trei luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei. Edilul va trebui să muncească timp de 50 de zile în folosul comunităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constantin Zamfirache era să-şi piardă mandatul după ce a fost condamnat pentru că a condus băut. S-a ales, însă, cu 50 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

În ianuarie 2019, Constantin Zamfirache a fost oprit în trafic de către poliţiştii Secţiei 2 Rurale Ciurea. La verificarea cu aparatul etilotest, a reieşit că primarul era băut, aparatul înregistrând o alcoolemie de 0,63‰. În context, primarul Zamfirache a declarat că băuse doar o cană de vin fiert.

Edilul comunei Grajduri a fost trimis în judecată în septembrie 2020, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.  

Joi, 25 februarie, judecătorii s-au pronunţat în cazul primarului Zamfirache, anunţând că în sarcina edilului s-a stabilit o pedeapsă de 1 an şi 3 luni de închisoare şi la plata a 2.200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Judecătorii au decis însă amânarea aplicării pedepsei pe parcursul unui termen de supraveghere de 2 ani, interval în care primarul va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 50 de zile, fie în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, fie în cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară.

„Fiind vorba de amânarea executării pedepsei şi nu de suspendarea ei, eventualele interdicţii nu operează, deci primarul respectiv nu-şi pierde mandatul. Dacă însă, pe parcursul termenului de supraveghere, persoana nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută vreo obligaţie stabilită de judecători, atunci instanţa poate să-i revoce amânarea şi să dispună aplicarea şi executarea pedepsei, cu consecinţe inclusiv asupra calităţii sale de ales", a explicat avocata Sandra Grădinaru, potrivit ZDI. 

Constantin Zamfirache se află la al optulea mandat de primar al comunei Grajduri, fiind cel mai longeviv edil de comună din judeţ.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările