Lucrările la „mausoleul“ lui Simirad, mai scumpe cu 50%

Consilierii judeţeni vor discuta săptămâna viiitoare un proiect prin care se majorează cheltuielile pentru consolidarea clădirii-monument de pe strada Vasile Alecsandri, numărul 6.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest spaţiu cunoscut şi ca „mausoleul" lui Constantin Simirad, şeful Consiliului Judeţean, urmează să fie amenajate birourile funcţionarilor. Astfel, faţă de investiţia iniţială, aprobată în 2009, de 9 milioane de lei, spaţiul mai are nevoie pentru a fi dat în folosinţă de încă 4 milioane de lei.

Iaşi: Aflaţi care sunt investiţiile în judeţ pentru acest an. „Mausoleul“ lui Simirad, finanţat cu 4 milioane de lei

„Din motive independente de Consiliul Judeţean, pe parcursul executării lucrării au intervenit o serie de modificări faţă de proiectul tehnic şi oferta constructorului, constând în lucrări ce nu puteau fi prevăzute sau identificate în faza de proiectare", explică angajaţii Consiliului Judeţean necesitatea majorării contractului.

Lucrările sunt executate de Compania de Construcţii Moldoconstruct SA şi, potrivit graficului, spaţiul ar urma să fie dat în folosinţă în 2012. În 2009 şi 2010 s-au alocat de la bugetul judeţean peste 3,5 milioane de lei, iar în prima jumătate a acestui an s-au repartizat în jur de 4 milioane de lei.

Au amânat liftul, dar dau de 20 de ori mai mult

Aleşii judeţeni au mai trebuit să analizeze şi luna trecută un proiect de hotărâre care viza alocarea de fonduri pentru un lift în imobilul care nu are mai mult de două etaje. Consilierii s-au certat înainte de a discuta actul prin care la imobilul din strada Vasile Alecsandri urmau să ajungă 170.000 de lei, iar proiectul a fost amânat.

Proiectul semnat de şeful CJ, Constantin Simirad, presupunea cumpărarea şi montarea unui lift electric pentru viitorul sediu al oficialilor judeţeni. „La toate nivelurile clădirii trebuie să se asigure accesul persoanelor cu handicap, în special al celor care utilizează scaune cu rotile", a explicat la acea dată Simirad necesitarea alocării banilor.

Investiţiile în „mausoleul" lui Simirad au fost aprobate după lungi scandaluri între consilierii judeţeni. Noul sediu va avea săli de conferinţă pentru 180 de persoane, birouri, săli de şedinţă şi un foaier la mansardă.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările