Pericol repetat pe Strei: trei copii şi două femei au rămas izolaţi pe o insulă a râului

Pericol repetat pe Strei: trei copii şi două femei au rămas izolaţi pe o insulă a râului

Pompierii au ajutat familia blocată pe insulă să ajungă la mal. FOTO: ISU Hunedoara.

Trei copii şi două femei au rămas astăzi blocaţi pe o insulă a râului Strei, în zona Petreni, după ce apele au crescut brusc. Cei cinci au fost aduşi la mal de pompieri. Misiunea de salvare a angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a fost a doua în descurs de câteva ore, pe râul Strei.

Pompierii au intervenit din nou, în decurs de câteva ore, pe râul Strei, unde apele care au crescut brusc din cauza deversărilor din amonte au izolat cinci hunedoreni pe o insulă din zona satului Petreni. În această după-amiază, trei copii cu vârste mai mici de 13 ani şi două femei au rămas blocaţi pe insula din mijlocul râului învolburat, a cărei adâncime a crescut cu aproape un metru, în decurs de câteva zeci de minute. Oamenii au cerut ajutor, iar pompierii au intervenit pentru a-i aduce la mal în siguranţă.

Pompierii au reuşit salvarea persoanelor blocate pe insulă la capătul unei acţiuni periculoase şi solicitante, curenţii puternici îngreunând operaţiunea care s-a desfăşurat în două etape. În prima etapă, pompierii au asigurat o faţă de 13 ani cu vestă de salvare şi brâu de salvare şi au reuşit aducerea acesteia la mal cu ajutorul unei cordiţe de salvare.

Curentul puternic şi apa în creştere au implicat riscuri mari atât pentru victimă cât şi pentru salvatori, motiv pentru care comandantul acţiunii a luat decizia că următoarele patru persoane să fie evacuate printr-un alt punct mai accesibil situat pe malul opus. Pompierii au realizat dispozitivul de salvare reuşind să evacueze fără riscuri de pe insulă două femei în vârstă de 28 şi 43 de ani, precum şi pe celelalte două fetiţe de 13 şi 5 ani”, a relatat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Deshidrataţi şi speriaţi, copiii şi însoţitorii lor au primit ajutor medical, iar în prezent sunt în siguranţă.

Aseară, patru adulţi şi doi copii au avut nevoie de ajutorul pompierilor, după ce au rămas blocaţi pe o insulă a Streiului, în zona satului Strei.

Pompierii le recomandă turiştilor să evite să campeze pe insulele din milocul Streiului, deoarece pot rămâne izolaţi, atunci când au loc deversări controlate de apă, de la barajele din amonte.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Doi copii şi patru adulţi au fost salvaţi de pompieri după ce au rămas izolaţi pe o insulă a Râului Strei

Pompierii au intervenit în această seară în ajutorul a două familii care au rămas blocate pe o insuliţă din mijlocul râului Strei, după ce apele râului au crescut brusc.

Agresată sexual pe malul Streiului. Autorul tentativei de viol a fost arestat

Un tânăr de 31 de ani a fost reţinut de poliţişti la scurt timp după ce a atacat o femeie care se afla la plajă, pe malul râului Strei, în zona localităţii hunedorene Batiz. Victima în vârstă de 54 de ani s-a opus tentativei de viol, dar a fost tâlhărită.

Podul prăbuşit în Strei va fi refăcut. Autorităţile judeţene vor derula investiţia

Consiliul Judeţean Hunedoara a demarat acţiunile de refacere şi consolidare a podului peste râul Strei, prăbuşit în urmă cu două săptămâni.

FOTO VIDEO Podul de 40 de ani s-a prăbuşit într-un minut. Cutremurele au fost cauze posibile ale dezastrului

Autorităţile au privit cu stupoare situaţia podului dărâmat în râul Strei, în numai câteva zeci de secunde. Reconstrucţia podului va costa milioane de lei, iar Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara va cere ajutor guvernamental pentru refacerea acestuia. Cutremurele din Ţara Haţegului ar putea fi una dintre cauzele dezastrului, susţin repezentanţii CJ.

FOTO VIDEO Un pod peste râul Strei s-a prăbuşit pe aproape 100 de metri, cu tot cu maşinile care se aflau pe el 

Un pod lung de 100 de metri peste râul Strei s-a prăbuşit după ce un pilon de susţinere a cedat. Incidentul s-a petrecut marţi seară, iar autorităţile nu au găsit explicaţii pentru împrejurările acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: