Exemplul unei poliţiste cu fler şi putere de convingere. Cum a salvat un bărbat care era „supărat pe viaţă”

0
0
Publicat:

O angajată de la Inspectoratul de Poliţie Neamţ, care-şi desfăşoară activitatea la Serviciul de urgenţă 112, a determinat un bărbat din Satu Mare să renunţe la tentativele de a-și lua viața

Loredana Axinte, o polițistă cu fler FOTO Poliția Neamț
Loredana Axinte, o polițistă cu fler FOTO Poliția Neamț

Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, inspectoratul nemţean dând detalii despre el astăzi, 11 mai 2024, când a arătat rolul esenţial al unei agente de poliţie în rezolvarea fericită a cazului.

Pe 7 mai, la ora 10.16, Serviciul 112 a fost sesizat că un bărbat de 34 de ani, fără domiciliu legal în Icuşeşti, că vrea să se sinucidă.  Acesta ameninţa că va merge într-o pădure din apropierea localităţii rurale menţionate.

„Contactul telefonic iniţial a avut loc la ora 11.43, în timpul căruia bărbatul a relatat că a încercat să-şi pună capăt zilelor prin spânzurare, dar cureaua cu care s-a legat a cedat“, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Era într-o zonă împădurită greu accesibilă

Au urmat discuţii lungi cu operatorul 112, timp de câteva ore, iar în cele din urmă individul a fost convins să aştepte un echipaj, dezvăluind locul unde se afla, o zonă împădurită, greu accesibilă. Când poliţiştii au ajuns la locul indicat de bărbat, acesta era în afara oricărui pericol şi le-a spus că vrea să se întoarcă la familie şi la copii, în Satu Mare.

În spatele acestei intervenţii reuşite stau implicarea şi abilităţile cruciale ale operatorului de la 112. A fost cel ce a creat o stare de încredere persoanei care dorea să-şi pună capăt zilelor, să o determine în a comunica gândurile ce-o măcinau. Prin empatie şi profesionalism, poliţista a reuşit să-l convingă pe bărbat să aştepte ajutor şi mai ales să dezvăluie locul unde se afla.

„Este important să subliniem că, în final, o viaţă a fost salvată. În spatele acestei intervenţii a stat agent principal de poliţie Loredana Axinte. Nu este singura intervenţie de acest gen a colegei noastre şi, cu siguranţă, nici ultima“, au mai precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

În Neamţ, pe 4 mai 2024, un bărbat şi-a încheiat socotelile cu viaţa într-un mod sinistru. La ora 05.20, la Săbăoani, un ieşean de 60 de ani s-a aruncat de pe un pod exact în momentul în care se apropia un tren. Echipajul medical sosit la locul accidentului feroviar a constatat că nu se mai putea face nimic pentru victimă, aceasta decedând pe loc.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite