Locuinţe modulare pentru sărmanii Devei. Primăria construieşte două blocuri sociale cu 12 milioane de lei

Locuinţe modulare pentru sărmanii Devei. Primăria construieşte două blocuri sociale cu 12 milioane de lei

Locuinţele modulare vor fi realizate şi în Deva, conform primăriei.

Peste 70 de familii din Deva vor locui din 2016 în apartamentele şi garsonierele din cele două blocuri sociale pe care primăria le va construi în zona Grigorescu, a declarat primarul Devei, Petru Mărginean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Deva finanţează construcţia a două blocuri sociale pentru devenii fără locuinţe. Reprezentanţii administraţiei locale afirmă că investiţia va demara în cartierul Grigorescu şi va fi finalizată anul viitor. Proiectul a fost aprobat în ultima şedinţă a Consiliului Local Deva.

Cele două blocuri modulare vor avea trei etaje plus parter, în total 72 de locuinţe, iar familiile le vor primi la cheie, după finalizarea proiectului.

„Ţinând cont de numărul mare al celor care au nevoie de o minimă locuinţă decentă, respectiv 850 de cereri înregistrate, Primăria Deva a iniţiat programul Locuinţe Sociale Modulare în zona cartier Grigorescu. Conform temei de proiectare s-a solicitat realizarea a două blocuri de locuinţe sociale cu un regim de înălţime parter şi trei etaje, cu o structură în cadre încastrate, cu stâlpi din profile metalice, grinzi metalice prinse încastrat de stâlpi, un sistem de fundaţii izolate şi o reţea de grinzi de fundare. Se vor construi apartamente cu o cameră şi două camere, în total 60 de apartamente cu o cameră şi 12 apartamente cu două camere. De asemenea, se vor face amenajări exterioare, iluminat exterior, elei pietonale şi carosabile, parcări, spaţii de joacă, platforme gospodăreşti, platforme gospodăreşti, amenajări spaţii verzi”, a informat primarul Petru Mărginean.

Valoarea estimată a lucrărilor, conform devizului general este de 11.933.651 lei cu TVA. Finanţarea proiectuluio se face din bugetul general al municipiului Deva. În viitoarele locuinţe se vor muta o parte din locatarii căminelor de nefamilişti din Deva, administrate de primărie.


Vă recomandăm şi:

Zeci de familii din Hunedoara sunt ameninţate cu evacuarea din locuinţele primăriei, din cauza datoriilor

Peste 30 de familii care stau în locuinţele sociale ale Primăriei Hunedoara vor fi evacuate până la sfârşitul acestui an, spun reprezentanţii Primăriei Hunedoara. Motivul îl reprezintă datoriile către primărie şi furnizorii de utilităţi.

Ghetoul romilor alungaţi de autorităţi la periferia municipiului Orăştie

Zeci de familii nevoiaşe, în majoritatea lor de romi, au fost trimise să locuiască într-un mini-cartier înfiinţat recent de administraţia locală din Orăştie. Oamenii au fost siliţi să se mute în locuinţele tip container, după ce au fost evacuaţi din casele lor. Noul ghetou de la periferia Orăştiei a fost amenajat ca prelungire a unui cartier populat în mare parte de familii de romi.

Oamenii care nu au plătit niciodată chiria la primărie s-au plâns preşedintelui

Locatarii unui bloc de locuinţe sociale din Hunedoara au acumulat datorii de aproape 100.000 de lei la primărie şi riscă să fie evacuaţi, chiar dacă taxele lunare pe care trebuie să le plătească pentru a rămâne în apartamente sunt de maxim 50 de lei. Oamenii spun că nu au bani de chirii şi cer ajutorul preşedintelui Traian Băsescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările