Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie a cerut daune morale de 100.000 de euro unui reporter. Ce au decis magistraţii

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie a cerut daune morale de 100.000 de euro unui reporter. Ce au decis magistraţii

Robert Vagner şi Liviu Gabriel Dumitru.

Liviu Gabriel Dumitru, cel mai longeviv şef al unui inspectorat de poliţie, a cerut daune de 100.000 de euro lui Robert Vagner, după ce reporterul din Valea Jiului a publicat mai multe articole despre acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Hunedoara a respins pretenţiile fostului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, Liviu Dumitru, care a acuzat un reporter din Petroşani de articole calomnioase. La un an de la începerea procesului, magistraţii au pronunţat soluţia.

„Respinge acţiunea civilă formulată de reclamantul Dumitru Liviu Gabriel în contradictoriu cu pârâţii Vagner Virgil Robert şi Societatea Police Bcco Agency International Press SRL, având ca obiect acţiune în constatare, pretenţii în sumă de 100.000 euro reprezentând daune morale ş. a. Obligă pe reclamantul Dumitru Liviu Gabriel să plătească pârâtului Vagner Virgil Robert suma de 500 lei cheltuieli de judecată în fond reduse conform art. 451 alin. 2 Cod de procedură civilă. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Hunedoara. Pronunţată în şedinţă publică azi 4 decembrie 2018”, a informat Tribunalul Hunedoara.

În 2017, comisarul şef Liviu Gabriel Dumitru, la acea vreme şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, l-a dat în juecată pe Robert Vagner, pe care l-a acuzat că a făcut afirmaţii calomnioase şi defăimătoare despre el, în zece articole publicate într-un ziar on-line. „Nu am solicitat drept la replică pentru articolele scrise despre mine erau prezentate ca anchete. Era normal să fiu întrebat înainte. Mi s-au adus prejudicii de imagine din momentul publicării lor. Cele zece articole mi-au creat un disconfort major, mi-au afectat viaţa socială şi profesională, imaginea în societate şi autoritatea în instituţie”,  declara Liviu Dumitru în faţa magistraţilor. Robert Vagner a susţinut, la rândul lui, că procesul reprezintă „o tentativă de intimidare”.

Din luna noiembrie a anului trecut, Liviu Gabriel Dumitru nu mai este şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. El a fost numit atunci director la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca. Gabriel Liviu Dumitru a fost unul dintre cei mai longevivi şefi de poliţie din ţară. A condus Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara din vara anului 2008. În perioada 2007 – 2008 a fost adjunct al şefului Poliţiei municipiului Deva. Din 2006 până în 2007 a condus Biroul de Investigarea Fraudelor în cadrul Poliţiei Deva. De asemenea, a mai fost şef al Biroului II, la Serviciul de Investigarea Fraudelor al IPJ Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Liviu Dumitru pleacă de la şefia Poliţiei Hunedoara după nouă ani. Va fi director la Şcoala de Agenţi: „O să îmi împărtăşesc experienţa într-un cadru elevat”

Şeful Inspectoratului de Poliţie a cerut daune impresionante unui jurnalist, acuzat că i-a stricat imaginea. „Articolele mi-au creat un disconfort major”

Reacţia şefului IPJ la moartea cumplită a poliţistului Sorin Vetezeu: „Sfidător. Arogant. Ca acţiunile teroriste!”

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: