A murit Alexandru Cornel, omul care a avut în grijă rezervaţia Măgurile Băiţei

A murit Alexandru Cornel, omul care a avut în grijă rezervaţia Măgurile Băiţei

Alexandru Cornel. FACEBOOK

A murit Alexandru Cornel, fostul legist care şi-a dedicat ultimii ani din viaţă Rezervaţiei Naturale „Măgurile Băiţei”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Cornel, omul care de peste 15 ani a avut în grijă rezervaţia „Măgurile Băiţei”, a murit la vârsta de 71 de ani.

PORTRET / Cornel Alexandru, un alpinist care iubeşte natura

Crăciuneşti, locul celui mai cumplit lagăr pentru prizonierii sovietici. „Au murit 700 de oameni” FOTO

Marea carieră de piatră a dacilor, ameninţată de tăierile de pădure. „Situl este călcat de utilaje“

Din 2006, fostul instructor de alpinism şi asistent la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara a devenit custode al ariei protejate din munţii Metaliferi, întinsă pe mai mult de 270 de hectare, o zonă de munte cu numeroase peşteri, care impresionează prin biodiversitate şi bogăţia faunei.

„Bunicul meu era un mare iubitor de natură, lui îi datorez pasiunea mea. Aici mă relaxez, îmi place să urmăresc tot ce înseamnă viaţă. Mă incântă când văd plantele cum se dezvoltă, ori insectele în drumul lor de a deveni adulte. Îmi place să urmăresc mamiferele, să le observ comportamentul, viaţa. Şi, crede-mă, am ce să văd şi mai ales să învăţ, indiferent că sunt insecte ori mamifere mari. În orice caz, sunt mai „umane” decât noi…”, relata Alexandru Cornel, într-un articol publicat în 2013, în Ziarul Hunedoreanului.Alexandru Cornel avea o colecţie impresionantă de fotografii care surprindeau viaţa de pe Măgurile Băiţei în toate ipostazele, iar multe din imaginile surprinse de el au făcut înconjurul planetei.

Mai puteţi citi şi:

VIDEO Măgura Călanului, marea carieră antică de piatră. Ce s-a ales de „punctul zero al cetăţilor dacice”

VIDEO Secretele lagărului de prizonieri sovietici din Munţii Metaliferi. Unde au fost gropile comune ale ostaşilor morţi pe şantierul căii ferate Deva - Brad

VIDEO Secretele viaductelor gemene ale căii ferate Deva-Brad, „uriaşii de beton şi oţel“ din munţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările