Proteste la Spitalul TBC din Galaţi: salariaţii iau apărarea managerului propus la destituire pentru că a refuzat să interneze pacienţi cu Covid-19

Proteste la Spitalul TBC din Galaţi: salariaţii iau apărarea managerului propus la destituire pentru că a refuzat să interneze pacienţi cu Covid-19

Protest la Spitalul TBC din Galaţi FOTO captura video Youtube

La rândul său, prefectul Gabriel Avrămescu (cel care a propus destituirea doctoriţei Monica Necula de la conducerea spitalului) a precizat că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a confirmat că va trimite Corpul de Control la unitatea medicală gălăţeană.

Deşi se părea că soarta managerului de la Spitalul TBC din Galaţi, dr Monica Necula, este pecetluită, lucrurile încep să ia o turnură ceva mai complicată. Ministerul Sănătăţii a confirmat că a luat act de propunerea lui Gabriel Avrămescu, prefectul de Galaţi, de destituire a conducerii amintitei unităţi sanitare, însă nu a emis încă un ordin în acest sens.

Vă reamintim că totul a plecat de la refuzul dr Necula de a interna în spital pacienţi cu Covid-19 proveniţi de la Căminul de Vârstnici „Sf.Ilie”.  Medicul a argumentat că, în conformitate cu reglementările în vigoare, unitatea medicală pe care o conduce trebuie să interneze cel mult pacienţi cu forme uşoare, în niciun caz cu comorbidităţi grave (aşa cum sunt bătrânii de la „Sf.Ilie”), deoarece nu dispune de dotările medicale necesare pentru a-i trata.

Luni după amiază, câţiva dintre angajaţii Spitalului TBC au protestat în curte, la sfârşitul programului, faţă de o eventuală înlocuire din funcţie a managerului. Mesajele afişate au fost decente, fără substrat politic, însă controversele politice nu lipsesc, mai ales că dr Necula este soţia fostului senator PD-L Marius Necula (actualmente lider regional la PER).

Una peste alta, la Spitalul TBC va fi o anchetă. „Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătatru, aflat în vizită ieri la Galaţi, a făcut o evaluare a felului în care a fost gestionată criza generată de Covid-19. Unul dintre principalele aspecte analizate a fost situaţia specială care s-a creat la Spitalul de Pneumoftiziologie, în urma căreia am solicitat un control şi am propus demiterea managerului, dacă atribuţiile din fişa postului nu au fost îndeplinite”, a scris marţi pe pagina lui de Facebook, prefectul Avrămescu.

Acesta a mai precizat şi că ministrul a concluzionat că va demara acţiunea Corpului de Control al Primului Ministru, „luând în considerare faptul că dreptul la ocrotirea sănătăţii este unul garantat de Constituţia României, mai mult decât atât spitalul în cauză, fiind unul de fază 2, nu ar fi trebuit sub nicio formă să refuze internarea unui pacient”.

Cât priveşte situaţia de la Căminul de bătrâni „Sf.Ilie”, prefectul a menţionat că „Ministrul Sănătăţii a precizat ca ancheta epidemiologică a fost demarată defectuos din cauza declaraţiilor contradictorii ale persoanelor suspecte sau infectate cu Covid-19, nicidecum a felului în care au fost dispuse măsurile de urgenţă privind testarea şi limitarea efectelor”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările