O nouă profesie pe piaţa muncii din România. Va îmbina antreprenoriatul şi ingineria alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO UGAL
FOTO UGAL

Noul program de studii va fi dezvoltat la Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi şi va pregăti specialişti în antreprenoriat şi inginerie alimentară.

Pentru admiterea din Septembrie 2021 (1-10 septembrie), Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi scoate la concurs locuri cu finantare de la buget şi taxă la programele de licenţă Ingineria produselor alimentare şi Piscicultură şi acvacultură şi pentru un program de studii nou, Antreprenoriat pentru producţia alimentară, conceput să formeze competenţe moderne (antreprenoriat-inginerie) în acord cu tendinţele actuale de pe piaţa muncii.

Programul de studiu Antreprenoriat pentru producţia alimentară are la bază o dublă abordare, antreprenorială şi tehnică, fiind dezvoltat cu scopul de a pregăti specialişti cu înaltă specializare în antreprenoriat în producţia alimentară.

Aceştia vor coordona procesele specifice inginereşti pentru producţia de alimente, dezvoltând afaceri şi companii de succes, care concurenţial să îndeplinescă principiile securităţii şi siguranţei alimentare, asigurând producerea de alimente pentru toate categoriile de consumatori.

”Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor îşi asumă misiunea de a implementa un program de studiu nou, care să sprijine dezvoltarea inovatoare, holistică şi durabilă în industria alimentară, cu accent antreprenorial, pentru a instrui şi educa studenţii în tehnologiile de procesare actuale şi emergente”, spun reprezentanţii Universităţii ”Dunărea de Jos”.

Se va pune accentul pe îmbinarea aspectelor ingineşti şi economice pentru pregătirea specialiştilor cu competenţe şi capacităţi tehnice şi manageriale specifice unei industrii alimentare adaptată nevoilor actuale ale societăţii, construită pe principii moderne care vizează creşterea calităţii vieţii sub aspecte multiple.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Creşte oferta de locuri de muncă în străinătate. Ce meserii se caută şi care sunt plătite cu 15.000 euro/lună

Topul judeţelor cu cele mai bine plătite meserii. Cine câştigă 22.000 lei net şi cine sub 2.000

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite