O aripă a celui mai luxos hotel din Galaţi, scoasă la vânzare. „Afacerile nu merg deloc bine. Oraşul se duce la vale”

O aripă a celui mai luxos hotel din Galaţi, scoasă la vânzare. „Afacerile nu merg deloc bine. Oraşul se duce la vale”

Corpul de clădire scos la vânzare din complexul Viva FOTO GoogleStreetView

În ofertă este inclusă doar aripa nouă a complexul turistic care include şi Viva Club (care nu este la vânzare, totuşi), acesta din urmă având un (alt) hotel, mai multe restaurante, piscine interioare şi exterioare, terenuri de tenis (unde au avut loc competiţii naţionale), un club şi o sală de bowling. Clădirea scoasă la vânzare are un preţ de 2,1 milioane de euro.

Considerat cel mai luxos hotel din Galaţi, complexul „Viva” (situat în selecta zonă rezidenţială Arcaşilor) a fost parţial scos la vânzare, pe site-ul OLX, pentru 2,1 milioane de euro. De fapt este vorba doar despre aripa nouă (dinspre staţia meteo Galaţi), nu despre cunoscutul „Viva Club” (care este clasificat la 5 stele).

Chiar dacă nu este la standardele „Viva Club”, clădirea scoasă la vânzare este una de o calitate bună, aproape nouă, iar preţul cerut pare unul extrem de mic, dacă ţinem cont că are o suprafaţă desfăşurată de aproape 5.000 de metri pătraţi (unde se află 24 de camere de hotel, dar şi 15 apartamente, precum şi o piscină semiolimpică acoperită de 420 mp), dar şi peste 7.000 mp de teren.

Un calcul sumar arată că dacă luăm în considerare doar clădirea (construită acum numai vreo 10 ani) şi catalogăm terenul ca bonus la afacere (deşi are o valoare de piaţă de aproape un milion de euro!), preţul pe metrul pătrat de construcţie ar fi doar de 440 de euro. Spre comparaţie, un metru pătrat de apartament dintr-un bloc comunist, vechi de peste 30 de ani, se vinde în medie cam cu 800 de euro/mp, adică aproape dublu.

Deşi pare să fie o glumă, administratorul hotelului ar fi confirmat că anunţul este cât se poate de real. „Da, este adevărat. Totul este de vânzare. Din păcate o spun, afacerile nu merg deloc bine în Galaţi. Oraşul se duce la vale. Am postat acest anunţ pe OLX, cu privire la tot complexul hotelier, dar să ştiţi că vindem şi camere de hotel, separat, pentru cei interesaţi. Preţul este de 1.000 de euro pe metrul pătrat pentru aceste camere de hotel şi aşteptăm clienţi. Ne-au sunat câţiva oameni şi suntem încrezători că vom reuşi să vindem”, a declarat,  pentru publicaţia Alternativa, administratorul Ionuţ Istrate.

Ionuţ Istrate este fiul cunoscutului om de afaceri Corneliu Istrate, cunoscut publicului pentru afacerile din domeniul construcţiilor (grupul de firme Vega, Lemacons etc), din agricultură (Eurofruct, Agrojor) şi pentru faptul că deţine mai multe hoteluri la Galaţi (Viva, Vega, Faleza).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: