Incident bizar la Galaţi. Doi copii şi mamele lor au ajuns la spital cu o dublă intoxicaţie: alimentară şi cu fum

Incident bizar la Galaţi. Doi copii şi mamele lor au ajuns la spital cu o dublă intoxicaţie: alimentară şi cu fum

Victime au fost duse la  spital FOTO Inquam Photo

Victimele sunt din localitatea Frumuşiţa şi au dormit în aceeaşi cameră. Simptomele au apărut în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, iar femeile dau vina pe o conservă de peşte pe care au mâncat-o în ajun.  Pompierii spun că şi fumul degajat de sobă ar putea fi vinovat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caz medical neobişnuit, duminică, în localitatea Fârţăneşti, judeţul Galaţi. Echipajele de la Ambulanţă şi Pompieri ajunse la faţa locului în urma unui apel la 112 făcut de o persoană care anunţa că se simţea foarte rău, la fel şi sora ei şi cei doi copii ai lor, au descoperit patru persoane care aveau vărsături şi erau confuze. 

Salvatorii au aflat că toţi au mâncat o conservă de peşte sâmbătă seara şi apoi au dormit în aceeaşi cameră. De aceea, dat fiind că în încăpere mirosea puternic a fum, medicii trebuie să stabilească dacă mamele şi copiii au fost victimele unei toxiinfecţii alimentare sau ale unei intoxicaţii cu monoxid de carbon.

„Cei patru sunt transportaţi la spitalul din Tg.Bujor, medicii vor stabili ce s-a întâmplat. Este vorba despre doi copii, de 2 şi de 3 ani, şi de mamele lor. Toţi au dormit într-o cameră, le-au spus celor care au intervent la faţa locului că sâmbătă seara au mâncat conserve de peşte. Pompierii au simţit şi miros de fum când au intrat în casă. Există suspiciune de toxiinfecţie alimentară, dar şi de intoxicaţie cu monoxid de carbon”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Medicii de la Tg.Bujor urmează să decidă, în funcţie de gravitatea cazurilor, dacă este este cazul să transfere copii la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Deocamdată starea lor pare stabilă, însă cei de al ISU nu au putut estima gravitatea intoxicaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările