Pedepse ridicole pentru poliţiştii care „au scăpat“ pe geamul de la baie un interlop abia arestat. Din acelaşi sediu de poliţie au evadat alţi doi suspecţi

Pedepse ridicole pentru poliţiştii care „au scăpat“ pe geamul de la baie un interlop abia arestat. Din acelaşi sediu de poliţie au evadat alţi doi suspecţi

Stănică Busuioc, recidivistul care a evadat din arestul IPJ Galaţi  Foto: arhiva personală

Comisia de disciplină a IPJ Galaţi a considerat că neglijenţa celor doi poliţişti nu ar fi atât de gravă, mai ales că evadatul a fost prins la scurt timp. Şi procurorii au apreciat că oamenii legii nu pot fi traşi la răspundere penală pentru cele întâmplate şi au clasat cazul.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a finalizat ancheta disciplinară în cazul poliţiştilor de la Biroul Urmăriri care au scăpat de sub pază un bărbat de 38 de ani suspectat de comiterea mai multor furturi în Austria.

Comisia de disciplină a concluzionat că fapta nu este atât de gravă, mai ales că suspectul a fost prins la doar o zi după evadare, aplicându-le celor doi poliţişti sancţiunea mustrării scrise. ”Pot contesta sancţiunea la IGPR şi apoi la instanţa de contencios administrativ”, ne-a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Nici procurorii nu au apreciat că poliţiştii care s-au ocupat de acest caz s-ar face vinovaţi de neglijenţă în serviciu, astfel că au clasat dosarul.

Stănică Busuioc, un bărbat de 38 de ani, a dispărut chiar de sub nasul poliţiştilor. Pe numele acestuia exista un mandat de arestare emis în noiembrie 2018 pentru furturi în serie din autoturisme şi bancomate comise în Austria, iar pe 10 ianuarie 2019 fusese chemat la Poliţie pentru a fi anunţat că urmează să fie reţinut pentru 24 de ore. 

Când a auzit acest lucru, tânărul a pretins că i s-a făcut rău şi a cerut să meargă la toaletă. Odată ajuns acolo, a profitat de neatenţia poliţiştilor şi a fugit pe geam.

Bărbatul a fost condamnat acum la 7 luni şi 10 zile pentru evadare, însă decizia a fost contestată la Curtea de Apel Galaţi. Aceasta este prima dintr-o serie de trei evadări care au avut loc în 2019 la IPJ Galaţi. Pe 5 aprilie 2019, un alt suspect de comiterea unei infracţiuni a fugit din sediul Poliţiei. O patrulă din cadrul secţiei 3 Poliţie Galaţi a surprins în flagrant un tânăr care sustrăgea bunuri dintr-un autoturism aflat într-o parcare din cartierul Micro 20.

La vederea poliţiştilor, acesta a fugit şi, fiind urmărit, a fost prins în cartierul Micro 17, încătuşat şi condus la sediul Poliţiei. La scurt timp după ce pe numele tânărului a fost emisă o ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, acesta a evadat din sediul Poliţiei. Poliţiştii gălăţeni au reuşit să îl prindă după aproape trei ore.

O a treia evadare a avut loc în iunie 2019, când un infractor minor a fugit în timp ce agentul care trebuia să îl supravegheze  efectua formalităţile de încarcerare. Poliţiştii sunt acum cercetaţi disciplinar, dar şi penal pentru neglijenţă în serviciu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: