Caritate ca altădată: zece „bolniţe” mănăstireşti, la dispoziţia pacienţilor din Galaţi şi Brăila

Caritate ca altădată: zece „bolniţe” mănăstireşti, la dispoziţia pacienţilor din Galaţi şi Brăila

Primul cabinet medical mănăstiresc FOTO Petrică Costiuc

Înfiinţarea şi dotarea a 10 cabine medicale în cadrul unor mănăstiri din Eparhia Dunării de Jos a fost decisă în septembrie, iar prima „bolniţă” este deja gata. Cabinetele vor fi deservite de monahii şi monahiile care au studii medicale.

În cadrul Sinaxei monahale eparhiale a stareţilor şi stareţelor din Arhiepiscopia Dunării de Jos, de la începutul lunii septembrie a acestui an, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, s-a hotărât înfiinţarea a 10 cabinete medicale în cadrul unor mănăstiri din judeţele Galaţi şi Brăila şi dotarea acestora cu cele necesare desfăşurării actului medical, extrem de necesare mai ales în contextul pandemic tot mai dificil.

Având în vedere lunga tradiţie a bolniţelor mănăstireşti şi ţinând cont de faptul că unii monahii şi monahii au studii medicale de specialitate, s-a stabilit ca a oferirea asistenţei medicale în cadrul obştilor monahale eparhiale să se desfăşoare în spaţii amenajate şi dotate corespunzător.

Dotarea celor 10 cabinete medicale cu mobilier, instrumentar şi aparatură medicală, precum şi cu medicamente, a fost posibilă şi.prin contribuţia şi sprijinul profesorului Alexandru Chiriac, cadru universitar al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, dar şi managerul unui important lanţ farmaceutic.

Marţi, 24 noiembrie, în cadrul Mănăstirii ”Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi a avut loc prima acţiune de pregătire şi utilare a spaţiilor destinate activităţii medicale mănăstireşti, integrate în cadrul Clinicii ”Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian”.

După ce mobilierul şi celelalte componente medicale au fost transportate la sediul mănăstirii, acestea au fost amplasate în spaţiul special amenajat şi pregătite potrivit destinaţiei lor. Valoarea darurilor oferite în cadrul acestui proiect eparhial este de 60.000 lei.

Vă recomandăm şi:

FOTO Şapte copii orfani de mamă, rămaşi pe drumuri după un incendiu, au primit în dar o casă nouă

50 de copii nevoiaşi din Galaţi, „înfiaţi” de Parohia „Sf. Antonie cel Mare”. Ei primesc zilnic, acasă, cele necesare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările