VIDEO Ministrul Agriculturii, cerere inedită către cadrele didactice. Ce trebuie să le spună profesorii, zilnic, elevilor

Ministrul agriculturii vrea produse româneşti în magazine

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a precizat că în perioada următoare va încerca rezolvarea acestui neajuns printr-o serie de măsuri de sprijinire a fermierilor autohtoni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezent la Focşani, ministrul Agriculturii Adrian Oros a făcut referire şi la produsele româneşti aflate într-o competiţie dură cu produsele din import.

Pe lângă anunţul că producătorii români şi agenţii economici din industria alimentară, care suferă de pe urma pandemiei vor beneficia de compensaţii financiare, ministrul a anunţat că se doreşte crearea unui lanţ de colectare, depozitare şi distribuţie a produselor româneşti, astfel încât toţi cei care procesează şi produc în România să poată vinde la preţuri competitive produsele.

“Această problemă a comercializării produselor româneşti este rezolvabilă şi cu ajutorul administraţiei, şi cu ajutorul a celor care produc şi procesează, dar un partener important este cumpărătorul.

Eu îi îndemn, de câte ori am ocazia, pe toţi cei care sunt îngrijoraţi de ce se întâmplă cu munca şi strădania ţăranului şi a fermierului român, ce se întâmplă cu produsele româneşti, îi îndemn să meargă în fiecare zi să caute doar produse româneşti. Şi să le spună acasă copiilor că produsele româneşti sunt cele mai bune. Iar pe învăţători şi profesori îi îndemn să spună acest lucru la şcoală în fiecare zi. 

Eu cred că dacă acest lucru se va întâmpla şi toţi cei care suntem preocupaţi de acest lucru o să facem, în câteva luni de zile, toate magazinele, indiferent de acţionariatul care este în spatele lor, vor încerca ca pe rafturi să aibă produse româneşti.

Iar celor care spun că uneori produsele româneşti sunt mai scumpe le răspund simplu: dacă dăm 5 lei pe un produs românesc, chiar dacă este mai scump, toţi acei 5 lei rămân în ţară, iar un leu ni se întoarce nouă, fie în educaţie, fie în spital, în infrastructură, pensii sau salarii. Dacă dăm 3 lei pe un produs din străinătate, cu siguranţă că toţi cei 3 lei pleacă”, a spus Adrian Oros.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat  la sfârşitul lunii martie un proiect de lege care elimină obligaţia ca marii comercianţi să aibă pe rafturi o cotă obligatorie de 51% de produse autohtone.

Din lege dispar definiţiile de carne românească (carnea provenită de la animale crescute în fermele din România) şi produs românesc (produs obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România).

Vă mai recomandăm

Oficial. Marile magazine nu vor mai fi obligate să aibă pe raft 51% alimente româneşti

FOTO Aprozarul cu legume şi fructe româneşti, reînviat de un tânăr întreprinzător din Focşani. "La mine în magazin fiecare îşi alege produsul dorit"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările