Membrii ATOP Vrancea rămân fără indemnizaţia lunară de 3.300 de lei. Ce au hotărât aleşii judeţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii judeţeni au aprobat reducerea indemnizaţiilor FOTO: CJ Vrancea
Consilierii judeţeni au aprobat reducerea indemnizaţiilor FOTO: CJ Vrancea

Judeţul Vrancea avea cea mai mare sumă alocată pentru indemnizaţiile membrilor Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, respectiv 600.000 de lei.

Începând de luni, 31 mai, cei 15 membri ai Autorităţii de Ordine Publică Vrancea (ATOP) vor avea indemnizaţii substanţial reduse faţă de ce au încasat până acum, respectiv 3.300 de lei pe lună.

Decizia a fost luată de majoritatea consilierilor judeţeni, la propunerea grupului de consilieri USR-PLUS, după ce s-a dus vestea în ţară că judeţul Vrancea plăteşte cele mai mari indemnizaţii din toată România.

Sumele au fost stabilite cu mult timp în urmă, când la conducerea Consiliului Judeţean Vrancea era Marian Oprişan, pentru a-şi recompensa apropiaţii politici.

„În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de astăzi 31 mai 2021 a fost votat Proiectul privind stabilirea indemnizaţiei pentru membrii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Vrancea, avându-i ca iniţiatori pe consilierii judeteni USR - Plus: Vasile Alexe, Mihaiţă Lepădatu, Gheorghe Stroie şi Dorel Lazăr. Conform proiectului de hotărâre iniţiat de cei patru consilieri USR-PLUS, îndemnizaţia membrilor Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică s-a micşorat, de la 15% la 5% din indemnizaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, fără a se putea depăşi într-o lună 10% din indemnizaţie, faţă de 30% cum era până în prezent. Prin reducerea indemnizaţiei de la 15% la 5%, fără a se putea depăşi 10% lunar din indemnizaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, se va realiza o economie la bugetul Consiliului Judeţean de cca. 390.000 lei/an, respectiv 80.500 euro, sumă ce ar putea fi folosită la investiţii, în folosul vrâncenilor”, au precizat consilierii judeţeni USR-PLUS.

Cu alte cuvinte, un membru ATOP va primi de acum înainte o indemnizaţie de 500 de lei, maxim 1.000 de lei dacă participă la mai mult de două şedinţe.

Din ATOP Vrancea fac parte consilierul judeţean PNL Florin Nedelcu, inspector şef teritorial la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), care este preşedinte al structurii de ordine publicvă, consilierii judeţeni Ion Epure-PNL, Dorel Lazăr-USR-PLUS, Gheorghe Stroie-USR-PLUS, Dorina Săpunaru-ALDE. Din partea comunităţii, din ATOP fac parte Eduard Lambrino-PNL, Constantin Toader (consilier judeţean PNL) şi Vasile Croitoru, un apropiat politic răsplătit cu o sinecură.

Mai sunt încă şase membri de drept în ATOP care primesc suma de care am vorbit mai sus, aceştia fiind reprezentanţii instituţiilor de forţă, respectiv Claudia- Lavinia Serafimciuc  – subprefectul judetului Vrancea, Remus Nica –inspectorul sef al Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea, Flaviu- Dorel Chiscop – inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, Alin-Marian Vlad – preşedintele organizaţiei Corpul Naţional al Poliţiştilor – Filiala Vrancea, Adrian Babiş – locotenent colonel al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea, Florin Dorian Alecsandrescu – director executiv Poliţia Locală a Municipiului Focşani.

Vă mai recomandăm:

Autoritatea de Ordine Publică, o instituţie a sinecurilor politice. Suma fabuloasă primită pentru o şedinţă

Indemnizaţii nesimţite la ATOP Vrancea / Vezi aici câţi bani încasează aleşii judeţeni din această activitate

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite