Experţii cadastrali lasă primăriile fără bani

Experţii cadastrali lasă primăriile fără bani

Sute de mii de hectare vor fi măsurate conform Legii 165/2013

Legea 165/2013 obligă administraţiile publice locale să restituie terenurile şi clădirile preluate abuziv înainte de 1989.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se apropie termenul limită de 180 de zile stabilit prin Legea 165/16 mai 2013, privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România iar lucrările de inventariere a terenurilor merg încă în ritm de melc.

Acest lucru se datorează în principal faptului că primăriile nu au bani să plătească experţii cadastrali pentru măsurarea miilor de hectare.

„Acţiunea în judeţ merge extrem de prost, în primul rând din cauza lipsei fondurilor pentru plata topografilor. La sfârşitul acestei săptămâni vom avea o întâlnire cu George Băeşu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. Ce este clar este faptul că la propunerea prefecţilor legea va fi rediscutată în Guvern tocmai datorită acestui lucru”, ne-a declarat Cătălin Kanty Popescu, prefectul judeţului Vrancea.

Până acum, foarte puţine consilii locale din judeţ au încheiat contracte de servicii de cadastru şi topografie, aşa cum prevede Legea 215.

Astfel, consiliul local Tulnici a încheiat un contract în sumă de 81348 de lei cu PFA Adrian Tofan, pentru măsurarea a 27575 hectare, în vreme ce la Odobeşti consiliul local va plăti 65150 de lei PFA Rodica Mitu, pentru măsurarea tarlalelor şi parcelelor de pe raza oraşului.

Mai puteţi citi:

VIDEO Comisiile judeţeană şi locale de aplicare a legilor proprietăţii şi-au suspendat activitatea

Sindicatul ţăranilor a rupt colaborarea cu Prefectura Vrancea


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările