De ce ne cade părul şi cum putem combate acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căderea părului poate fi un semnal de alarmă, iar medicii susţin că poate apărea din cauza nutriţiei deficitare, a stresului sau a dezechilibrului hormonal. Pentru a avea un păr sănătos avem nevoie de alimente bogate în acizi graşi esenţiali şi Omega 3.

Specialiştii au precizat că este normal să pierdem 100 de fire de păr zilnic. În momentul în care observăm că numărul firelor de păr pierdute este mult mai mare trebuie să mergem imediat la un medic. „Părul începe să cadă şi în momentul în care urmăm o alimentaţie deficitară care nu conţine vitamine, minerale şi proteine. Diabetul sau problemele cu glanda pot provoca schimbări hormonale în organism care determină cu siguranţă căderea părului. Este indicat să mergeţi imediat la un medic dermatolog care poate stabili diagnosticul şi care vă poate prescrie un tratament pentru a putea avea din nou un păr frumos şi bogat”, a spus medicul dermatolog Ileana Stanciu.

Cum putem ajunge de la un păr bogat la chelie:

- Vegetarienii pot avea probleme cu părul din cauza lipsei de fier din organism. Uşor, uşor, încep să piardă mai mult de 100 de fire de păr pe zi.

- Diabetul şi glanda tiroidă pot provoca schimbări hormonale în organism care determină căderea părului. 

- Suplimente alimentare sau medicamente care contin vitamina A pot avea efectul invers, provocând căderea părului masiv.

- Dermatita seboreică netratată la timp poate duce la căderea părului şi apariţia cheliei.

- Vopsirea părului, întinderea sau încreţirea poate duce la căderi masive de păr. 

- Stresul poate avea o legătură strânsă cu căderea părului, iar o mare parte din firele de păr se opresc din creştere.

Persoanele care se confruntă cu acesată problemă trebuie să informeze imediat medicul despre antecedentele familiale, tratamentele pe care le urmează, dar şi tipul de alimentaţie. „Oamenii trebuie să înţeleagă că este extrem de important să îşi facă analizele de sânge periodic. Acestea vor stabili dacă exista o lipsa de vitamine sau fier in organism. Indicat este să ne lăsăm părul să se usuce singur, fără a folosi uscătorul. Este bine să ne asigurăm întotdeauna că şamponul nu ne irită scalpul. Indicat ar fi să folosim produse pentru bebeluşi în momentul în care apar probleme cu părul”, a mai spus medicul dermatolog Stanciu.   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite