Sute de mii de rulmenţi contrafăcuţi, confiscaţi în Portul Constanţa Sud-Agigea

Sute de mii de rulmenţi contrafăcuţi, confiscaţi în Portul Constanţa Sud-Agigea

FOTO: Poliţia de Frontieră

Rulmenţii au fost aduşi din China şi urmau să fie valorificaţi de o societate comercială cu sediul în judeţul Ilfov.

Aproximativ 270.000 de rulmenţi au fost descoperiţi într-un container sosit din China, în luna septembrie, în Portul Constanţa Sud-Agigea. Deoarece poliţiştii de frontieră aveau suspiciuni că marfa este contrafăcută, au solicitat confirmarea din partea titularilor de marcă.

„În luna septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Ilfov.

În urma controlului, au fost descoperiţi 268.751 de rulmenţi susceptibili  a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute”, transmite Poliţia de Frontieră.

În urma confirmării din partea titularilor de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, luni, 21 octombrie, poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.  

De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 44 de ani.

„Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 2.612.890 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, se mai arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Pe aceeaşi temă:

Cum se încasează „şpaga de bun venit“ în Portul Constanţa. Scuza poliţistului prins de DNA: „Căpitanul navei oferă ţigări în semn de protocol. E un obicei al portului“

Trei cetăţeni străini, ascunşi sub un autocar, prinşi de poliţiştii de frontieră încercând să intre fraudulos în România


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: