Petiţie a părinţilor de la Şcoala nr. 37: „Este grav ca în anul 2020, în Constanţa, mii de elevi să nu aibă unde să-şi desfăşoare orele de educaţie fizică“

Petiţie a părinţilor de la Şcoala nr. 37: „Este grav ca în anul 2020, în Constanţa, mii de elevi să nu aibă unde să-şi desfăşoare orele de educaţie fizică“

Şcoala nr. 37 Constanţa FOTO Facebook

Asociaţia de Părinţi a Şcolii Generale nr.37 a trimis Primăriei o petiţie în care reclamă faptul că sala de sport a unităţii de învăţământ a fost transformată în sală de clasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată textul petiţiei semnată de peste 1.500 de părinţi care cer conducerii Primăriei Constanţa un loc unde elevii să poată face mişcare: 
„Domnule primar Decebal Făgădău,
Domnilor consilieri locali municipali,
Domnilor lideri de partide politice,
Stimaţi constănţeni,
În data de 19 martie 2019, Asociaţia de Părinţi a Şcolii Generale nr.37 din Constanţa a depus la registratura Primăriei Constanţa, cu nr. de intrare 56734, Petiţia „Şcoala nr.37 din Constanţa are nevoie de o Sală de Sport”, petiţie semnată de 1580 de părinţi. Alături de această petiţie, am transmis pe aceeaşi cale şi o scrisoare prin intermediul căreia ne-am susţinut demersul. Din păcate, nici până în ziua de astăzi, nu am primit vreun răspuns, motiv pentru care am luat decizia de a vă transmite încă odată acest demers atât de important pentru noi şi copiii noştri. 
Vă scriem aceste rânduri în calitate de părinţi, de constănţeni şi de contribuabili oneşti la bugetul local al municipiului Constanţa. Suntem peste 2.000 de părinţi ai căror copii învaţă la Şcoala nr.37 din Constanţa. De la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, 1050 de elevi urmează zilnic cursurile acestei şcoli, o şcoală de prestigiu şi cu rezultate deosebit de bune. Din păcate, toţi aceşti copii nu îşi pot desfăşura orele de educaţie fizică din cauza lipsei unei săli de sport.

Dacă până în anul 2018 în şcoală funcţia o sală de clasă amenajată pentru orele de educaţie fizică, începând din anul şcolar 2018-2019 această sală a fost transformată la loc în clasă de cursuri din motive independente de voinţa sau nevoile unităţii noastre de învăţământ. Mai exact, în urma relocării Colegiului Tehnic de Marină în clădirea fostei şcoli nr.15, acolo unde şcoala noastră funcţia cu toate clasele de a VIII-a, a trebuit ca în această vară toate spaţiile, laboratoarele şi inclusiv sala de sport să fie amenajate în săli de cursuri pentru a putea reprimi elevii din ultimul an de gimnaziu.

În aceste condiţii, vă întrebăm cu cel mai profund respect şi seriozitate, cum îşi vor desfăşura copiii noştri orele de educaţie fizică? Printre băncile de cursuri şi dulapuri, în jurul catedrei? Este inadmisibil ca într-o societate care, cel puţin declarativ, pune preţ din ce în ce mai mare pe nevoia de mişcare şi sport a copiilor, peste 1.000 de elevi ai unei şcoli din municipiul Constanţa să nu aibă nicio alternativă.
De asemenea, potrivit Legii administraţiei publice locale, potrivit Legii Educaţiei, autorităţile locale sunt obligate să asigure „conditiile materiale si financiare necesare pentru buna functionare a institutiilor si serviciilor publice de educatie”.

Având în vedere cele enunţate mai sus, domnule primar, domnilor consilieri locali, vă solicităm
demararea tuturor procedurilor necesare şi legale pentru construirea unei săli de sport în
cadrul Şcolii nr.37 din Constanţa. Precizăm că un astfel de proiect a existat la nivelul Primăriei,
şcoala deţine spaţiu generos pentru implementarea lui, singurul lucru care lipseşte fiind
VOINŢA.

Este grav ca în anul 2020, într-un oraş precum Constanţa, mii de elevi să nu aibă efectiv posibilitatea de a-şi desfăşura orele de educaţie fizică, prevăzute în programa şcolară, cu planificările şi normările aferente. Nu vorbim despre pretenţii nejustificate ale părinţilor, ci despre un drept legal al copiilor noştri, care în momentul de faţă este încălcat.
Vă rugăm, de asemenea, respectuos, să evitaţi să ne reamintiţi limitările bugetare ale municipiului Constanţa sau lipsa fondurilor pentru asemenea proiecte, în condiţiile în care Consiliul Local Municipal Constanţa a alocat, doar anul trecut, suma de 25 milioane lei pentru susţinerea sportului. Vă propunem, domnilor edili, ca în locul sau pe lângă finanţarea cluburilor de sport private cu asemenea sume, să investiţi tot în susţinerea sportului, dar pentru copiii noştri, ai constănţenilor.

În susţinerea acestei solicitări şi pentru a dovedi întreaga seriozitate a demersului nostru, am transmis atât Primăriei Constanţa, cât şi Consiliului Local Municipal, un număr de 1580 semnături ale părinţilor, rudelor şi profesorilor, care vă solicită construirea unei săli de sport în cadrul şcolii nr.37 din Constanţa.
Cu deosebit respect şi în speranţa că demersul nostru nu va fi trecut cu vederea,
Vă mulţumim pentru atenţie şi sprijin!
Asociaţia de Părinţi „Pro 37”“
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările