Mangalia, primul oraş de pe litoral care achiziţionează autobuze electrice

Mangalia, primul oraş de pe litoral care achiziţionează autobuze electrice

Primăria Mangalia va cumpăra 10 autobuze electrice            FOTO: Primăria Mangalia

Peste câteva luni, primăria Mangalia va achiziţiona 10 autobuze electrice, fiind astfel primul oraş de la malul mării care care va avea un transport public nepoluant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Mangalia anunţă că va demara procedura de licitaţie în vederea achiziţionării a 10 autobuze electrice destinate transportului în comun pe raza municipiului.

Proiectul intitulat „Planul de Mobilitate Urbană Durabilă” este finanţat din fonduri europene şi a fost conceput de municipalitate pentru satisfacerea nevoii de mobilitate urbană referitoare la transportul public, nemotorizat, transportul electric şi siguranţa rutieră, la nivelul municipiului Mangalia. Valoarea proiectului este de aproximativ 10 milioane de euro.

„Suntem prima localitate din Sud-Est-ul României, care va avea  un transport public electric, eficient şi accesibil locuitorilor oraşului, reducând, totodată, poluarea aerului şi poluarea fonică în municipiul Mangalia”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Administraţia locală va menţine în continuare anumite facilităţi la transportul în comun acordate unor categorii de persoane: elevi, pensionari, familii nevoiaşe.

Intervenţiile în cadrul proiectului se referă şi la modernizarea străzilor şi aleilor pietonale în deplină siguranţă şi confort, amenajarea unei zone pietonale şi a pistelor de biciclete, amenajarea alveolelor pentru staţiile de autobuz, precum şi semnalizarea corespunzătoare a acestora, atât pe orizontală, cât şi pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun.

Alte lucrări vizează amenajarea staţiilor de autobuz, a mobilierului urban, care va fi amplasat pe străzile: 1 Decembrie 1918 şi Ştefan cel Mare, pe Şos. Constanţei, precum şi în zonele: Gară, Rozelor, Saturn.

Va fi construită o hală de reparaţii, unde se vor încărca bateriile electrice, dar şi de întreţinere şi mentenanţă a vehiculelor achiziţionate în cadrul proiectului, care vor fi utilizate pentru transportul în comun. Lucrările mai cuprind intervenţii asupra spaţiilor verzi, trotuarelor, dar şi de reabilitare a falezei din Jupiter.

Totodată, municipalitatea are în vederea înfiinţarea unei Regii de Transport în Comun.

Pe aceeaşi temă:

Măsura radicală luată de primarul unui municipiu pentru paza şcolilor

Cum a reuşit un constănţean fără permis să fure un autoturism: s-a dus la cel care a găsit cheile pierdute de proprietar şi a zis că sunt ale lui


 

 

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: