Condiţii înfiorătoare la Psihiatria unui mare spital din România. „Aici s-ar putea turna un film horror. Am fost conduşi de infractori“

Condiţii înfiorătoare la Psihiatria unui mare spital din România. „Aici s-ar putea turna un film horror. Am fost conduşi de infractori“

Secţia Psihiatrie Palazu Mare Constanţa Sursa Facebook USR Constanţa

Imagini greu de privit, din interiorul Secţiei de Psihiatrie de la Palazu Mare - Constanţa, au fost date publicităţii. „Este un loc unde s-ar putea turna un film de groază“, au spus cei care au postat fotografiile.

Imaginile au fost făcute publice de USR Constanţa, care şi-a arătat indignarea despre existenţa acestui loc numit „spital“.

„Secţia de psihiatrie (Palazu Mare) a Spitalului Judeţean din Constanţa arată ca un loc unde s-ar putea turna film horror. 

Paturi vechi, cearceafuri pătate, pereţi scrijeliţi cu mesaje ale fostilor pacienţi, toalete insalubre, tavane din care curge apa - un tablou de care au parte zilnic pacienţii şi cadrele medicale.

România se află pe locul doi în Europa din punct de vedere al incidenţei bolilor mintale. Statul român este departe de a fi pregătit să îi ajute pe pacienţii cu tulburări psihice.

Dar la Constanţa, situaţia este mult mai gravă. Constanţa este singurul judeţ unde nu există o secţie de bolnavi cronici.

Toate judeţele care au o secţie de psihiatrie în cadrul SJU au şi spitale separate de psihiatrie, cu paturi pentru bolnavi acuţi şi cronici.

Spitalele de specialitate sunt situate la periferie sau în afara reşedinţelor de judeţ. Toate dispun de condiţii hoteliere, săli de sport, terapie ocupaţională şi acoperă toată patologia psihiatrică.

La Constanţa nu s-a putut. Am fost conduşi de infractori care au transformat sistemul medical într-un rai al şpăgilor.

Este imperios necesar să investim în sănătate în anii viitori“, spun cei de la USR Constanţa. 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, de care aparţine Psihiatria, ca secţie exterioară, a transmis că unitatea va intra în renovare cât de curând.

„În urma articolelor apărute în mass media în cursul acestei zile, referitoare la situaţia din secţia exterioară Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, conducerea unităţii medicale face următoarele precizări:

În cel mai scurt timp secţia va intra în renovare.

A fost deja efectuată o evaluare tehnică şi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, urmează demararea lucrărilor (reparaţii grupuri sanitare, acoperiş, montare tarket, etc ).

Până în momentul de faţă au mai fost efectuate igienizări, s-au achiziţionat paturi noi, saltele, noptiere şi mese. Clădirea, care datează din anul 1950 şi este recunoscută sub numele de “Casa Agronomului”, necesită lucrări de reabilitare. Acestea vor fi efectuate fără întreruperea activităţii medicale.

Concomitent cu lucrările de reparaţii, se va lucra la proiectul necesar unei clădiri noi, care să respecte standardele de calitate“, a dat asigurări SCJU Constanţa. 

 

Condiţii din Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare Sursa USR Constanţa

Pe aceeaşi temă: 

Scandal în curtea Secţiei de Psihiatrie. Hingherii au folosit puşca cu tranchilizant printre pacienţi

Jurnalul unui medic psihiatru. Cum decurge o zi obişnuită de lucru într-un ospiciu: pacienţi violenţi şi imobilizaţi, părinţi abandonaţi de Sărbători

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: