Campanie umanitară. Ajută-l pe Marian. Copilul vrea să facă primii paşi

Campanie umanitară. Ajută-l pe Marian. Copilul vrea să facă primii paşi

Mariana, un copil care are dreptul la o viaţă

Asociaţia „Salvează o Inimă“ a demarat o campanie umanitară de ajutorare a unui băieţel de 7 ani grav bolnav, a cărui mamă a murit la naşterea lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acum mai bine de 7 ani, chiar de Sfânta Maria, Gabriela Geambaşu l-a născut pe Marian cu mare greutate, cu multă durere, şi a murit.

La scurt timp, Marian a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, epilepsie simptomatică şi tetrapareză spastică, fiind încadrat în gradul de handicap grav.
Băiatul nu merge, nu vorbeşte, nu îşi ţine capul, nu stă în şezut, ci trebuie purtat numai în braţe. Un tratament de recuperare l-ar ajuta enorm, însă din cauza costurilor ridicate, nu face toate exerciţiile recomandate de către medici.
La scurtă vreme după înmormântarea mamei, băieţelul a rămas şi fără tată. Acesta a ales să plece departe de casă, tocmai în Italia şi şi-a lăsat familia la greu. În urmă au rămas doi îngeri: Mihaela Andreea şi Marian Geambaşu.

Strigăt de ajutor

Sora lui Marian a făcut publică o scrisoare foarte emoţionantă, pe care am ales să o redăm integral. Este un strigăt disperat de ajutor, dar şi o mărturie despre eforturile neomeneşti pe care bunica le-a făcut în ultimii şapte ani pentru a-i creşte pe copii şi pentru a-i acorda o atenţie sporită lui Marian.

„Acum 7 ani, pe 15 august, mama mea l-a născut pe fratele meu cu mare greutate, cu multă durere, iar ea s-a stins pe masa de naştere. Bunica mea, care ne-a crescut pe amândoi şi ne-a purtat de grijă de când tata ne-a părăsit, plecând în Italia, mi-a povestit că doctoriţa nu a avut grijă de mami la naştere şi că de atunci ea încearcă să facă dreptate pentru fratele meu. Unii oameni au încercat să o împiedice, dar bunica a mers mai departe, înaintând cu procesul până în prezent. Cred că şi aici ar avea nevoie de ajutor, a luptat din greu să plătească avocatul.

Frăţiorul meu a primit la naştere diagnosticul de paralizie cerebrală, tetrapareză spastică. Noi stăteam la ţară, la Seaca de Câmp, dar bunica s-a zbătut şi, deşi nu mai are serviciu, fiindcă a trebuit să renunţe la el când tata ne-a părăsit, a reuşit să închirieze un apartament în Craiova, ca să îl ducă pe Gabriel la şedinţe de recuperare, la tratament, la doctor. Dar se descurcă foarte greu, mai ales că medicamentele şi pamperşii lui costă mult.
Gabriel nici nu poate să mănânce normal, aşa că trebuie să aibă grijă şi de mâncarea lui. Abia se descurcă lunar cu chiria şi ce mai are de plătit. Încerc să o ajut şi eu, căutând ziare care ar vrea să publice povestea noastră. Poate aude un om bun, căruia să îi pară rău de frăţiorul meu şi să îi trimită ajutor. Contul pe care şi l-am deschis la BRD este RO12BRDE170SV88285531700 cont în lei, iar contul în euro este RO83BRDE170SV96487401700.

Fratele meu are nevoie de medicamente, de ajutor pentru tratament, de pamperşi, bunica zice că ar avea nevoie să îl vadă şi un alt medic specialist, iar ea are nevoie de ajutor să aibă cu ce plăti chiria, întreţinerea şi să aibă grijă şi de mine. Se zbate să câştige procesul pentru fratele meu şi îmi spune că speră că va putea să ne ofere o viaţă mai bună şi că nu va mai trebui să suferim atât. Mi-a promis că, deşi tata ne-a părăsit, iar mami nu mai este, ea o să ne fie mereu alături şi nu o să ne lase vreodată. Şi eu ştiu că aşa e. Vă rog să o sprijiniţi, mai ales că eu tare aş vrea să-l văd pe fratele meu că merge şi vorbeşte şi râde, iar pe bunica să n-o mai văd că oftează şi lăcrimează toată ziua. Frăţiorul meu a rezistat din greu 6 ani. Cu ajutorul dumneavoastră ar putea să ne zâmbească şi el odată“, este strătul de durere al fetei.

Asociatia “Salvează o inimă” a demarat urgent o campanie de strangere de fonduri pentru aceşti minunaţi copii. Donaţiile pot fi făcute pe platforma de donaţii online a Asociaţiei, http://salveazaoinima.ro/campaigns/caz-geambasu-marian/ sau în conturile bancare deschise la BRD: RO12BRDE170SV88285531700 (lei) şi RO83BRDE170SV96487401700 (euro).

Numărul de telefon al bunicii este 0768998435. Mai multe informaţii despre caz găsiţi pe www.geambasumarian.blogspot.com/.

„Marian este un copil minunat şi ne-am decis să-l ajutăm cu orice preţ. Credem în sensibilitatea oamenilor, credem foarte mult că românii au un suflet minunat, iar acest copil va putea să aibă parte de un tratament aşa cum se cuvine. Orice om este important, însă când vine vorba de un copil nevinovat şi frumos, care suferă de o boală nedreaptă, îţi vine să faci orice numai să-l vezi sănătos, cu gura până la urechi de fericire şi cu o inimă plină de iubire şi speranţă. Dorinţa noastră cea mai mare este să-l vedem pe Marian cum face primii paşi în viaţă”, a spus Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”, organizatorul campaniei umanitare “Marian vrea să facă primii paşi!”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: