Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Adrian Papahagi, a demisionat pe Facebook

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Adrian Papahagi, a demisionat pe Facebook

Adrian Papahagi nu  a fost de acord cu primiea în PMP a unui traseist politic. FOTO: Adevărul

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară şi preşedintele PMP Cluj, Adrian Papahagi, şi-a anunţat, luni, demisia pe Facebook. El a motivat decizia invocând „raţiuni personale“ şi a susţinut că rămâne în Fundaţia Mişcarea Populară (FMP) Cluj, entitatea al cărei membru a devenit şi Emil Boc de curând.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Din raţiuni personale, care nu ma implica decat pe mine, am decis sa ma retrag din viata politica. Voi continua sa lupt, ca intelectual, pentru valorile in care cred si pentru asanarea spatiului public romanesc. Voi acorda mereu sprijin si incredere Partidului Miscarea Populara, al carui fondator sunt, si Presedintelui Traian Basescu. Voi fi alaturi de ei ca orator si sustinator, atunci cand mi-o vor cere, asa cum s-a intamplat din vara lui 2012 incoace. In perioada urmatoare imi voi dedica toata pasiunea si energia familiei si universitatii, si voi refuza orice aparitie publica”, arată Papahagi pe pagina sa de Facebook. El a precizat că nu renunţă însă la 
Fundaţia Mişcarea Populară Cluj: „Nu mă dezic nicio clipă de proiectul iniţial. Voi continua să îmi sprijin colegii, în care cred. Eugen Tomac este cel mai tânăr, cinstit şi patriot şef de partid din România. Cu Teodor Baconschi, Cristi Preda, Daniel Funeriu şi Toader Paleologu în frunte, PMP va avea cea mai bună listă la alegerile europene. Rămân angaja  alături de ei, ca intelectual”.
 
Probleme cu traseismul
 
Adevăratul motiv al plecării lui Papahagi este, conform unor surse, faptul că PMP l-a aceeptat ca membru pe deputatul Marin Anton, pe care l-a acuzat de traseism. El a scris pe Facebook: „Am transmis sâmbătă colegilor din comisia de integritate şi arbitraj argumentele mele împotriva primirii dlui Marin Anton în PMP. După verificări şi o lungă şedinţă, la care am participat duminică seara, comisia a stabilit că nu există niciun motiv statutar de respingere a adeziunii domnului Anton la PMP, organizaţia Giurgiu. Îmi menţin părerea că nu ne aduce niciun beneficiu primirea unui politician care a trecut de la PDL la PNL cu 3 zile înainte de căderea guvernului Ungureanu şi a avut recent o iniţiativă parlamentară de închidere a supermagazinelor în week-end. Indiferent de rezerva mea personală, am decis să respect decizia unanimă a comisiei". 
 
Citeşte şi 
 

 

Partidul Mişcarea Populară s-a înfiinţat oficial: „Nici useliştii, nici blatiştii nu ne-au putut opri“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările