Un student oferă un vot inteligent! Organizaţiile studenţeşti din România fac recomandări pentru alegerile din 9 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANOSR le spune studenţilor să verifice candidaţii înainte să voteze şi să pună ştampila cu cap FOTO: Adevărul
ANOSR le spune studenţilor să verifice candidaţii înainte să voteze şi să pună ştampila cu cap FOTO: Adevărul

Sub sloganul „ Participarea la vot a tinerilor - între responsabilitate şi lux“,  Alianţa Naţională a Oraganizaţiilor Studenţeşti România (ANOSR) a lansat vineri, 7 decembrie, pe pagina web, recomandări pentru studenţi privind votul din 9 decembrie. ANOSR le spune tinerilor că e important să votezi.

„Votul este principalul instrument democratic pe care îl avem la dispoziţie pentru a influenţa deciziile celor care ne reprezintă. Este momentul în care influenţăm cel mai mult viitorul ţării noastre în următorii ani. De aceea este important să oferim un vot informat, să vedem dincolo de promisiunile de faţadă ce soluţii concrete propun candidaţii şi să îi sancţionăm pe cei cu probleme de integritate.
Chiar dacă niciun politician nu ne-a convins să îi acordăm încrederea, este important să ne prezentăm la vot!
Atâta timp cât nu ne prezentăm, nu vom fi o miză pentru clasa politică şi nevoile noastre, deşi deosebit de importante pentru viitorul pe termen mediu şi lung al ţării, vor rămâne în coada priorităţilor clasei politice. Avem responabilitatea de a contribui la deciziile care ne vor influenţa în mod deciziv viitorul! Consecinţele participării şi ale neparticipării le vom resimţi cel mai mult şi mai îndelungat tot noi, tinerii“, se arată pe pagina ANOSR.

Scrisoare pentru viitorul României

Organizaţiile studenţeşti explică, apoi, şi cum se votează, accentuând faptul că şi dacă un student nu vrea să voteze niciun candidat tot este de datoria tânărului să se prezinte la vot.

Reprezentanţii studenţilor îşi invită colegii să consulte lista de candidaţi şi/sau parlamentari care au răspuns Scrisorii Deschise pentru Viitorul României, precum şi răspunsurile acestora. Lista completă şi răspunsurile oferite se găsesc pe pagina web a federaţiei aici: http://www.anosr.ro/raspunsuri-primite-si-asumari/.

„Lista respondenţilor îi cuprinde pe: Mircovici Niculae, Creţu Gabriela, Emil Pantelimon, Buicu Corneliu Florin, Alexandru Cordoş, Nicuşor Păduraru, Gyorgy Frunda, Dan Dumitrescu, Sanda-Maria Ardeleanu, Cristian Ţopescu, William Brânză, Sonia Maria Drăghici, Dumitru Oprea, Viorel Radu şi Elena Uioreanu – nu toţi şi-au asumat însă susţinerea priorităţilor din scrisoare! Niciun partid politic parlamentar nu a răspuns direct scrisorii!“, afirmă studenţii.

Verificaţi pe cine votaţi!

Federaţia încurajează de asemenea studenţii să verifice integritatea candidaţilor înainte de a vota, folosind baza de date lansată de Alianţa pentru o Românie Curată şi disponibilă pe internet aici: http://verificaintegritatea.romaniacurata.ro/.

„Suntem foarte dezamăgiţi de răspunsul dat de clasa politică priorităţilor noastre, exprimate prin Scrisoarea Deschisă pentru Viitorul României, dar şi de faptul că ne vedem obligaţi să luptăm pentru a conta în procesele electorale – atât la nivel naţional, cât şi în universităţi. Încurajăm studenţii şi tinerii să participe la vot, să îşi facă vocea auzită şi să contribuie la construirea unei clase politice mai responsabile şi mai atente la nevoile pe termen lung ale României!”, declară Mihai Dragoş, preşedinte ANOSR.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite