Unde pot fi vaccinaţi anti-COVID copiii la Călăraşi. Câte centre funcţionează

Unde pot fi vaccinaţi anti-COVID copiii la Călăraşi. Câte centre funcţionează

Vaccinarea anti-COVID a copiiilor demarează şi în România FOTO Shutterstock

Trei centre de vaccinare pediatrică funcţionează în judeţul Călăraşi. Conform Direcţiei de Sănătate Publică acestea sunt: fosta casierie Enel şi sala de sport a Şcolii nr, 11, în municipiul Călăraşi, iar în Olteniţa copiii se pot imuniza la sala de sport a Şcolii gimnaziale Mircea Eliade.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acestea centre continuă şi vaccinarea adulţilor. Ministerul Sănătăţii a anunţat că în perioada 21-25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranşă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani.
 
Conform sursei citate, este vorba despre 114.000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare, pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menţionată. Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că doza de vaccin anti-COVID Comirnaty (Pfizer) administrată copiilor reprezintă o treime din cea folosită în prezent. Schema de vaccinare este aceeaşi - la interval de 21 de zile se administrează câte o doză.

Medicul militar a precizat că micuţii se pot imuniza, atât în centrele de vaccinare care vor avea astfel de cabinete dedicate, în unităţi sanitare, dar şi în cabinetele de medicină de familie, acolo unde cadrele medicale vor solicita şi astfel de vaccinări pediatrice.

Casa de Asigurări de Sănătate Călăraşi are contracte pentru perioada 01.01.2022 – 31.03.2022 pentru vaccinare împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 cu 58 de furnizori medici de familie. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările