Peste 170 de bilete de tratament balnear, disponibile pentru pensionari. Ce condiţii se impun

Peste 170 de bilete de tratament balnear, disponibile pentru pensionari. Ce condiţii se impun

Amara, printre cele mai căutate staţiuni de tratament balnear FOTO Adevărul

A 12-a serie de tratament balnear aferentă anului 2019 începe pe 4 septembrie, iar pentru judeţul Călăraşi au fost repartizate 173 de bilete. Astfel, pensionarii vor pleca la tratament în următoarele staţiuni în care Casa Naţională de Pensii deţine în proprietate structuri de cazare, respectiv: Căciulata, Herculane, Mangalia, Olăneşti, Călimăneşti, Eforie Nord, Amara şi Covasna.

 
 
Casa Judeţeana de Pensii Călăraşi recomandă solicitanţilor ca la alegerea perioadei pentru care se optează să fie avute în vedere şi perioadele de extra-sezon din primăvară, toamnă şi iarnă, deoarece în aceste perioade ale anului gradul de valorificare a biletelor de tratament repartizate, nu atinge plafonul de 100%. Astfel, aceste persoane au şanse mai mari de acordare a unui bilet de tratament, în urma ierarhizării descrescătoare a punctajelor individuale.
 
În schimb, în perioada de sezon estival, numărul de bilete alocate în unităţile de cazare pentru respectivele serii nu poate acoperi numărul foarte mare al solicitanţilor care au optat pentru această perioadă, rezultatul fiind neaprobarea cererii, în special pentru persoanele care au obţinut un punctaj redus la cele trei criterii specifice: dacă persoana a beneficiat de bilete de tratament în ultimii 2 ani; categoria de pensie a beneficiarului; cuantumul total brut al drepturilor de pensie /câstig brut de natură salarială.
 
Cele mai căutate staţiuni sunt: Amara, Herculane, Olăneşti, Eforie Nord, Mangalia şi Vatra Dornei. Pentru obţinerea unui bilet de tratament, pensionarii trebuie să prezinte la Casa de Pensii următoarele documente: cerere tip, copie după ultimul talon de pensie şi după actul de identitate, precum şi o recomandare de la medicul de familie din care să reiasă procedurile medicale pe care trebuie să le urmeze în staţiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: