Festivalul internaţional de folclor "Hora mare" se încheie duminică seara

Festivalul internaţional de folclor

Festivalul internaţional de folclor "Hora mare" se ]ncheie duminică, 18 august FOTO Facebook/CJC

Cea de a XXVII-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor “Hora mare” se încheie duminică seară cu un regal de muzică şi dans din 8 ţări.. Evenimentul, desfăşurat sub egida CIOFF – Consiliul Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice şi Artă Tradiţională,  partener al UNESCO a reunit timp de 7 zile unii dintre cei mai talentaţi interpreţi, dar şi maeştrii ai dansului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Duminică seară, de la ora 20.00, la Călăraşi va susţine un recital Constantin Enceanu, îndrăgit interpret de muzică populară, Pe scenă vor urca reprezentanţii celor 8 ţări care vor prezenta cântece şi dansuri tradiţionale.
 
Spre deosebire de anul trecut, perioada de desfăşurare a manifestării culturale s-a prelungit de la cinci la şapte zile de spectacol folcloric pentru călăraşenii care preţuiesc valoarea tradiţiilor autentice prin muzică, dans  şi port popular.  În cadrul acestei ediţii au acceptat invitaţia de a-şi promova cultura şi dansurile opt ansambluri folclorice din opt ţări: Argentina; Armenia; Bulgaria; Franţa; Georgia; Italia; Lituania; Serbia.
 
Programul manifestărilor de duminică, 18 august – Gala festivalului
 
Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă – speech scurt de închidere oficială a festivalului 
 
19.00 – Argentina
19.25 – Armenia
19.40 – Bulgaria 
20.00 – Recital Constantin Enceanu
20:45 – Franţa
21.00 – Georgia
21.15 – Italia
21.30 – Lituania 
21.45 – Serbia
22.00 – Bărăganul
22.15 – Tablou final 
22.30 – Închidere festival

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: