Educaţie digitală. Al cincilea laborator inteligent din ţară va fi deschis pe malul Borcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laboratorul inteligent va funcţiona în cadrul Bibliotecii Judeţene din Călăraşi FOTO Adevărul
Laboratorul inteligent va funcţiona în cadrul Bibliotecii Judeţene din Călăraşi FOTO Adevărul

Al cincilea laborator inteligent va fi deschis la Biblioteca Judeţeană Alexandru Odobescu din Călăraşi. Asociaţia INACO, cu sprijinul Consiliului Judeţean Călăraşi, a creat condiţii optime pentru educaţie digitală.

La un an de la deschiderea primului laborator inteligent dintr-o şcoală din România, Asociaţia INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate îşi propune ca astfel de facilităţi să fie disponibile în fiecare judeţ din România şi copiii să aibă acces, de la vârste fragede, la educaţie digitală, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Până acum, Asociaţia deja a creat şi implementat 4 laboratoare inteligente în unităţi de învăţământ. Primul SmartLab a fost inaugurat în mai 2019, la Şcoala Gimnazială nr. 45, "Titu Maiorescu", din sectorul 3 al Capitalei. Au urmat apoi Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza", tot din sectorul 3, Măgurele Science Park, în Măgurele, Ilfov şi Liceul Teoretic "Grigore Moisil", din sectorul 6 al Capitalei. Al cincilea Smart Lab apare în curând la Biblioteca judeţeană din Călăraşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean, iar INACO poartă discuţii cu alte administraţii publice locale pentru a onora solicitările instituţiilor de învăţământ din Bucureşti şi judeţele ţării.

Investiţiile în laboratoarele deja existente au aparţinut administraţiilor locale, cu excepţia primului Smart Lab Titu Maiorescu creat de INACO cu ajutorul sponsorizărilor companiilor private.

În ultimul an, INACO a făcut demersuri pentru ca acest proiect să fie extins la nivel naţional şi l-a pus atât pe masa Guvernului, cât şi pe cea a Administraţiei Prezidenţiale.

Asociaţia solicită autorităţilor centrale şi locale, precum şi companiilor private, să se implice în accesarea fondurilor necesare dezvoltării a cel puţin unui Smart Lab în fiecare judeţ, în anul 2020, pentru a deschide accesul elevilor la educaţie digitală inteligentă. Costul pentru fiecare SmartLab echipat cu tehnologie de ultimă generaţie este de 100.000 de euro, iar acesta poate fi personalizat, pentru a se adapta specificului şi nevoilor particulare ale unităţii de învăţământ beneficiare.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite