VIDEO Cascada La Şipot, de la graniţa judeţelor Buzău şi Prahova, atrage turişti în fiecare weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cascada a devenit şi loc de scăldat Foto I.B.
Cascada a devenit şi loc de scăldat Foto I.B.

Zona de munte a judeţului Buzău are, pe lângă lacurile deja ştiute, câteva cascade care impresionează nu atât prin dimensiuni, cât prin frumuseţea lor şi a peisajului din jur. Cascada La Şipot a devenit în ultimii ani o atracţie pentru turiştii care caută odihnă, relaxare şi meditaţie.

Cascada Şipot este o cădere de apă de peste şase metri înălţime, situată într-o zonă sălbatică din comuna buzoiană Chiojdu, în mijlocul unei păduri. Turiştii găsesc cazare chiar deasupra cascadei, într-un complex cu peste 50 de paturi.

Punctul în care apa râului Bâsca cu Cale întâlneşte un prag de circa şase metri înălţime este raiul pe pământ al multor generaţii de copii şi tineri din Chiojdu. 

Cândva un loc tainic al localnicilor, cascada La Şipot atrage de câţiva ani din ce în ce mai mulţi turişti.

”Este una dintre cele mai frumoase zone. Chiar recomand tuturor să vină aici. De aici se pot face multe drumeţii, avem lacul vulturilor mai sus”, spune Andrei Stoica, localnic din Chiojdu.

Printre drumeţii care împart cu localnicii beneficiile cascadei este şi Mircea, un cunoscut specialist în medicină alternativă, din Bucureşti. Spune că a descoperit o sursă uriaşă de sănătate mintală în sunetul şi energia generate de şipot.  

”Cascada este o forţă, o purificare, o iniţiere, o spălare şi atunci ai nevoie să te reînnoieşti cu contactul cu sursa vieţii. Ori de câte ori găsim o cascadă trebuie să facem baie, ori de câte ori găsim un lac, trebuie să facem baie. Şi atunci ne regenerăm. Nu aveam cum să trecem pe lângă această cascadă fără să o onorăm”, mărturiseşte Mircea Laurenţiu.

buzau

Foto I.B. 

Cascada din Chiojdu atrage din ce în ce mai mulţi turişti care caută relaxare în mijlocul naturii. Deasupra căderii de apă, a fost amenajat un complex turistic. Până aici sunt 135 de kilometri din Capitală, de la Ploieşti sunt 50 de kilometri, prin Vălenii de Munte, iar din Buzău, 70 de kilometri.  

”Am aflat despre locaţia asta de vreo săptămână, gazdele sunt ok, mâncarea este bună, aer curat, linişte, exact ce vrem în zilele astea”, spune un turist din municipiul Buzău.

buzau

Foto I.B. 

Domeniul turistic de la cascadă este prevăzut cu terase, grătare, locuri de parcare, alei şi terenuri de sport. Printre copaci sunt amenajate numeroase foişoare, unde grupurile de turişti pot respecta distanţarea socială impusă de pandemie. Cazarea se face în apartamente, vile sau căsuţe, la preţuri care variază între 175 şi 250 de lei.

”Camere cu trei locuri avem două, mai avem şi camere de patru locuri. Capacitatea acestei locaţii este de 17 camere, 54 locuri de cazare, apartamente, camere de trei locuri”, spune George Gârbea, proprietarul complexului. 

”Am acumulat atâta oboseală psihică, iar acest loc îţi oferă linişte, aer, ciripit de păsărele, îţi oferă tot ceea ce tu o viaţă întreagă ai sperat şi nu le-ai avut”, declară o tânără din Prahova.

Turiştii cazaţi deasupra cascadei La Şipot au parte în fiecare weekend de evenimente inspirate din tradiţiile locului, precum tăiatul porcului. ”E foarte pitoresc aici, gazda e primitoare, apa are farmecul ei, inclusiv pădurea care noaptea foşneşte, parcă e pădurea lui Eminescu de la Botoşani”, spune un turist din Brăila. 

buzau

Foto I.B. 

Cei care vor să descopere aerul curat şi frumuseţea zonei, sunt sfătuiţi să renunţe la maşină şi să meargă pe mâna sătenilor care la un preţ modic le oferă o plimbare pe Valea Chiojdului în căruţe tradiţionale.

Tot de la Chiojdu se poate pleca în drumeţie spre Lacul Vulturilor, situat la 1.400 metri altitudine. 

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite