Misiune de salvare a unui urs rămas captiv de câteva zile într-un laţ

Misiune de salvare a unui urs rămas captiv de câteva zile într-un laţ

Sursa Garda de Mediu Buzău

O echipă formată din reprezentanţii AJVPS, ai Jandarmeriei, de la Garda de Mediu şi ai primăriei comunei buzoiene Căneşti, a intervenit într-una dintre serile trecute pentru salvarea unui urs, care era prins în laţ. Animalul agoniza de durere şi de foame.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Reprezentanţii AJVPS Buzău au aflat de la primarul din Căneşti că un urs e prins într-un laţ, în apropierea localităţii. Acesta fusese prins în ochiul de sârmă de câteva zile, era slab şi avea răni profunde. 
 
Potrivit reprezentanţilor AJVPS, ursul, care are aproximativ trei ani, era prins într-un laţ pus intenţionat. Pentru salvarea animalului, a intervenită o echipă mixtă formată din angajaţi AJVPS, de la Jandarmerie, Garda de Mediu şi primăria comunei Căneşti.
 
Medicul veterinar Valentin Doană a tranchilizt sălbăticiunea, apoi i-a tratat rănile, după care a fost eliberată în natură. Autorităţile atrag atenţia că montarea de laţuri în păduri cu scopul prinderii animalelor sălbatice reprezintă infracţiune.
 
”S-a reuşit eliberarea din laţ a ursului, tratarea şi plasarea acestuia în pădure. La acţiune au participat comisari din cadrul GNM CJ Buzău, specialist cabinet veterinar Doană, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, ai fondului de vânătoare şi autoritatea publica locala. Colaborarea bună între instituţii a dus la salvarea puiului de urs”, au scris pe Facebook reprezentanţii Gărzii de Mediu Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările