FOTO Măsuri sporite de protecţie, pentru muncitorii care lucrează într-un fost spital din Buzău

FOTO Măsuri sporite de protecţie, pentru muncitorii care lucrează într-un fost spital din Buzău

Au început lucrările de renovare a clădirii fostului Spital Brătianu, de pe bulevardul Bălcescu. După reabilitare, în clădire va funcţiona un centru muzeal iar în jur va fi amenajată o grădină publică în care buzoienii se pot relaxa.

Ştiri pe aceeaşi temă


Şantierul a fost deschis de curând iar muncitorii au început cu evacuarea mobilierului şi a celorlalte materiale rămase în fostul spital. 

Urmează curăţarea pereţilor şi a pardoselii, intervenţii care se desfăşoară cu o atenţie deosebită din partea muncitorilor.

Aceştia poartă măşti, deoarece, pe lângă praful degajat, pereţii pot păstra încă germeni rezistenţi.

Aproape 4.000.000 de euro din bugetul de investiţii al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu. 
 
Nu doar clădirea fostului spital Brătianu va fi renovată, ci şi zona din jurul imobilului. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că aici va fi amenajată o grădină publică, cu o fântână arteziană şi băncuţe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber. 

În cadrul centrului muzeal vor avea loc diverse activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.
 
Imobilul care va fi reabilitat cu bani europeni a fost construit între anii 1895 – 1896. A fost cel mai mare spital din municipiu până în anii ‘70, când, odată cu deschiderea Spitalului Judeţean Buzău, imobilul respectiv a devenit secţie exterioară a acestuia, deservind ortopedia, ORL-ul şi dermato-venericele. 
 
Ultima dată, spitalul Brătianu a fost renovat în 1935, când s-a construit un etaj în partea centrală a clădirii principale, iar de atunci s-au făcut doar mici reparaţii de consolidare a clădirii. După Revoluţie, însă, cladirea a fost total dată uitării.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: