Un prezentator britanic vrea să îşi cumpere casă la Făgăraş, pentru că s-a îndrăgostit iremediabil de Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Charlie Ottley, de vorbă cu Printul Charles, la realizarea seriei de documentare „Wild Carpathia” FOTO pure-romania.com
Charlie Ottley, de vorbă cu Printul Charles, la realizarea seriei de documentare „Wild Carpathia” FOTO pure-romania.com

Charlie Ottley a realizat şi prezintă pentru Travel Channel documentarul de promovare al României denumit „Wild Carpathia”, în care apare şi Prinţul Charles în calitate de invitat.

Documentatul despre ţara noastră a avut trei părţi şi a fost cea mai urmărită emisiune de la Travel Channel în ultimii 26 de ani. Cele trei părţiale documentarului prezintă zona Făgăraşului şi Viscri, Delta, dar şi Maramureşul şi Bucovina.

La avanpremiera ultimei părţi a trilogiei, britanicul a declarat că intenţionează să-şi cumpere o casă în zona Făgăraşului, ţinut de care s-a ataşat cel mai mult în România. De altfel a şi povestit că unul dintre cele mai frumoase momente petrecute în ţara noastră a fost tot în centrul ţării, atunci când a filmat un urs în pădurile Şincii din zona Făgăraşului, precizează Bună Ziua Făgăraş.

Impactul acestui program a fost mai mare decât ne-am fi putut imagina vreodată. Şi imediat ne-a fost limpede că mai pot fi făcute multe. Erau şi alte peisaje ameninţate şi alte zone încântătoare care trebuia arătate lumii. Astfel, în a doua parte a seriei am ales să ne centrăm pe Băile Herculane, o staţiune geotermală care a fost cândva cel mai important oraş de acest fel din Europa şi care ar putea să cunoască din nou gloria de odinioară dacă ar fi făcute investiţiile necesare. România este o ţară minunată şi fascinantă. Românii sunt persoane ospitaliere, prietenoase, muncitoare şi mândre ", spune Charlie Ottley, într-un articol postat pe blogul ambasadei Marii Britanii din Bucureşti.

În acelaşi articol prezentatorul este de părere că defrişările ar trebui oprite. „Cea mai importantă resursă pentru România nu este lemnul - este pădurea“, spune Charlie Ottley. El precizează că nu vorbeşte în acest caz despre abilitatea de a moderniza, ci "de abilitatea şi dorinţa" de protejare a patrimoniului rural, care ar putea genera în viitor cel mai mare venit pentru România.

Documentarul a însemnat o promovare uriaşă pentru România. Alasdair Grant, coproducătorul seriei, a declarat, pentru Mediafax, că partea a doua a seriei "Wild Carpathia"  a fost difuzată în 120 de ţări, în 19 limbi.

Citeşte şi:

Wild Carpathia 3: „Clujul a devenit căminul unui val de artişti ale căror ateliere nu trădează faptul că fac vâlvă pe scena internaţională a artei“

Despre artiştii plastici clujeni care devin din ce  în ce mai apreciaţi pe glob se vorbeşte, preţ de câteva secunde, şi partea a treia a filmului „Wild Carpathia“: o mână de artişti creează, în nişte ateliere modeste, dintr-o veche întreprindere, opere care „fac vâlvă pe scena internaţională a artei“.

VIDEO Prinţul Charles la lansarea documentarului „Wild Carpathia 3”: România pierde trei hectare de pădure virgină pe oră

Prinţul Charles a declarat, într-un mesaj transmis miercuri seară la lansarea părţii a treia a documentarului „Wild Carpathia”, că România pierde trei hectare de pădure virgină pe oră, iar jumătate din acest fenomen se petrece în zone care ar trebui să fie protejate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite