Pană de curent într-un spital din Braşov. Cum s-au descurcat pacienţii să găsească un loc unde să se aşeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Astra din Braşov a rămas fără curent cel puţin o oră FOTO Ioan Buciumar
Spitalul Astra din Braşov a rămas fără curent cel puţin o oră FOTO Ioan Buciumar

Timp de o oră, Spitalul Astra din Braşov a rămas fără curent electric. perioadă în care pacienţii de la două cabinete au rămas în beznă totală

Spitalul Astra din Braşov a rămas fără curent timp de o oră. În acest interval, pacienţii pentru al căror consult sau tratament era nevoie de energie electrică au fost nevoiţi să aştepte. Cel mai dificil a fost pentru cei care aveau programare la boli cardio-vasculare sau ortopedie, ambele situate la subsol. Aici era întuneric beznă, iar pacienţii mai în vârstă, care nu ştiau să folosească lanterna telefonului, au fost nevoiţi să meargă pe bâjbâite până au găsit banca pe care să se aşeze. 

„Eu am stat aici mai bine de un sfert de oră pe întuneric. Acum, ce pot să spun? Se mai întâmplă şi defecţiuni”, spune un bătrânel. 

„E înghesuială, n-ai curent, nu te vezi, nu ştii unde să stai, nu vezi să te aşezi pe bancă. Acestea sunt condiţiile. Şi, spitale noi, pauză”, spune un alt vârstnic. 

„Eu am parcat la 11 şi 10 minute şi a durat maxim 10 minute până am ajuns aici. Nu era curent şi a revenit la 12 şi un sfert, deci cel puţin 55 de minute a durat pana”, spune un al treilea bărbat. 

Reprezentanţii unităţii medicale, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Marius Leonte, au transmis că, suprasolicitată, reţeaua, care este foarte veche, a cedat. A intrat în funcţiune generatorul, dar a cedat şi acesta şi spitalul a rămas fără curent. A fost nevoie de intervenţia specialiştilor de la Electrica pentru remedierea defecţiunii. 

Chiar şi organizarea spitalului lasă de dorit, cu două cabinete situate la subsolul tehnic, unul în care condiţiile de igienă sunt precare şi, cel mai grav, nu are cum să îndeplinească toate cerinţele în caz de producere a unui incendiu. În plus, unul din cabinete este de ortopedie, iar persoanele cu fracturi la picioare sunt nevoite să coboare pe scările care nu au nicio variantă pentru un cărucior, atunci când liftul nu funcţionează, cum s-a întâmplat şi miercuri, 20 iulie 2022. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Atac misogin la adresa viceprimăriţei Braşovului. Insultele sunt greu de reprodus în spaţiul public

Motivul pentru care ai putea crede că noile cartiere ale Braşovului sunt pustii. Explicaţiile directorului de la Statistică

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite