Anchetă la Braşov, după ce o scară cu 20 de turişti s-a prăbuşit

Anchetă la Braşov, după ce o scară cu 20 de turişti s-a prăbuşit

Buştenii din structura de rezistenţă a scării s-au rupt. Foto: victimă

Cei 20 de turişti care s-au prăbuşit de la înălţime, marţi după amiază, de pe o scară ruptă, sunt în afara oricărui pericol. Autorităţile încearcă să găsească vinovaţii pentru incidentul petrecut la pensiunea din comuna Fundata, în judeţul Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Starea victimelor
Opt din cei 20 de turişti care au căzut de pe scara ruptă au ajuns la Spitalul Judeţean Braşov. Doi dintre ei au suferit lovituri puternice la coloana vertebrală şi la picioare. Au fost supuse unor investigaţii cu computerul tomograf, iar medicii au stabilit că nu au suferit leziuni grave ale sistemului nervos central. Alte şase victime au fost tratate pentru lovituri la torace, la picioare şi pentru zgârieturi adânci. Starea lor este, de asemeni, bună. Niciunul din cei opt pacienţi nu a rămas internat. Doi dintre ei au plecat însă de la spital cu aparate gipsate, pentru imobilizarea unor fracturi.
Dosar penal
Poliţiştii au început investigaţiile, la scurt timp după accident. "Lucrători din cadrul Poliţiei Staţiunii Bran s-au autosesizat din oficiu şi efectuează cercetări, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă, sub coordonarea unităţii de parchet competente. Se va propune soluţie legală, la finalizarea verificărilor", spune subcomisar Alina Ivan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Braşov. 
Proprietara pensiunii pune accidentul pe seama faptului că turiştii s-au adunat în număr mare, pe o suprafaţă mică a scării rupte. "A fost un accident regretabil. Regret. Şi eu, dacă aş fi fost în locul oamenilor, nu mi-ar fi plăcut. Nu a fost o scară făcută din pfl sau din două şipci", spune Ruxandra Dumitraşcu, proprietara pensiunii.
Filmul evenimentelor
Cei 20 de turişti faceau parte dintr-un grup cazat la pensiunea din Fundata. Scara ruptă deservea o terasă exterioară, de la etajul unu al imobilului. Era construită pe buşteni şi avea trepte din scândură. În jurul orei 11, turiştii s-au grupat pe scară, pentru o poză de grup. Au căzut toţi, în momentul în care scara de acces s-a rupt de la jumătate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: