Senatorul care s-a ascuns de poliţişti după ce-a fost prins beat la volan. Cum a scăpat de închisoare la capătul procesului

Senatorul care s-a ascuns de poliţişti după ce-a fost prins beat la volan. Cum a scăpat de închisoare la capătul procesului

Senatorul Mihai Ruse Foto: fanatik.ro

Mihai Ruse, senator ALDE de Brăila, a demarat în trombă, cu poliţiştii pe urmele lui, după ce oamenii legii îl testaseră alcoolscopic şi stabiliseră că era băut. Anterior, senatorul fusese condamnat şi pentru conflict de interese şi fals intelectual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, pe 4 decembrie, pe Mihai Ruse, senator ALDE de Brăila, la un an, 3 luni şi 10 zile de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.Senatorul trebuie să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 5 Bucureşti. Decizia poate fi atacată cu apel.

Hotărârea instanţei a consfinţit un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Mihai Ruse, prin care care acesta s-a declarat vinovat de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

Senatorul s-a făcut de râs în comunitatea din Brăila după ce a fost prins băut de poliţişti şi a fugit de aceştia pentru a nu se stabili alcoolemia pe care o avea când s-a urcat la volan. Conform procurorilor, pe 29 octombrie 2016, în jurul orelor 18,15, poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pe DN 23, în comuna Măxineni, judeţul Brăila, un autovehicul Dacia Logan, condus de Mihai Ruse.

Poliţiştii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând că senatorul avea o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul respirat. Mihai Ruse urma să meargă cu poliţiştii la spitalul din Brăila pentru a i se preleva probe biologice, dar senatorul avea alte planuri.

Acesta le-a spus poliţiştilor că îşi asigură maşina, însă a profitat pentru a urca în autovehicul şi a demara în viteză, ascunzându-se în curtea casei sale, de unde nu a mai vrut pur şi simplu să iasă. În aceeaşi zi, în jurul orelor 21,20, Mihai Ruse s-a prezentat  la sediul Serviciului Rutier Brăila şi s-a pus la dispoziţia poliţiştilor, care l-au condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge.

Condamnat şi pentru conflict de interese şi fals intelectual

Senatorul Mihai Ruse a fost condamnat anterior la 6 luni de închisoare şi pentru conflict de interese şi fals intelectual. Procurorii au stabilit că Mihai Ruse  s-a împroprietărit ilegal cu 35 de hectare de teren agricol de la fostul IAS Măxineni, iar apoi a luat în arendă 40 de hectare de teren de la primăria pe care o conducea la acel moment, pentru care nu a plătit redevenţa.

Senatorul precizase într-o declaraţie depusă anterior la primărie că nu a luat terenuri în arendă. Anchetatorii au descoperit şi că senatorul a încheiat mai multe contracte de arendare în perioada cât a condus primăria din comuna brăileană Măxineni cu scopul de a obţine ilegal subvenţii de la stat. 

”În perioada martie 2009 - mai 2011, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de primar al comunei Măxineni, judeţul Brăila, inculpatul a încheiat trei contracte de arendare a unor terenuri aflate în proprietatea publică sau privată a unităţii administrativ-teritoriale. Prin actele îndeplinite, inculpatul şi-a asigurat foloase patrimoniale, constând în sumele obţinute reprezentând subvenţii din partea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Brăila”, a menţionat procurorul de caz în rechizitoriu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările