Pedofil în serie, extrem de periculos, condamnat pentru a patra oară. A agresat sexual un băieţel care se juca singur

Pedofil în serie, extrem de
periculos, condamnat pentru a patra oară. A agresat sexual un băieţel care se juca singur

Augustel Dumitrel Şerban Foto: obiectivbr.ro

Individul, în vârstă de 39 de ani, a fost internat la Psihiatrie doar după ce i-a abuzat pe micuţi, şi atunci a fost închis în spital pentru perioade scurte de timp. Bărbatul este cunoscut pentru că urmăreşte copiii singuri şi îi agresează sexual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 20 octombrie, pe Augustel Dumitrel Şerban, un brăilean de 39 de ani, la 6 ani de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală.

Individul, un pedofil cunoscut în Brăila, a fost obligat şi să urmeze un tratament medical până la însănătoşire. De asemenea, timp de 2 ani, nu are dreptul să fie tutore sau curator şi i s-a interzis pe aceeaşi perioadă să comunice cu băieţelul pe care l-a agresat sau cu familia acestuia, dar şi să se apropie de locuinţa acestora la o distanţă mai mică de 500 de metri.

Prădătorul sexual a încercat, pe 5 iunie 2019, să violeze un băiat de opt ani. Incidentul s-a produs în scara unui bloc din municipiul Brăila, în cartierul Viziru II, iar copilul a scăpat pentru că mai mulţi vecini au intervenit şi l-au imobilizat pe agresor până la sosirea Poliţiei, care a fost anunţată la numărul unic de urgenţă 112.  

După cum a povestit unchiul băiatului, cel mic se juca cu mingea la perete şi bărbatul i-a zis să dea o pasă. Avea însă alte intenţii, astfel că l-a dus pe micuţ în scara blocului, unde l-a agresat sexual. Pedofilul a fost prins de locatarii blocului şi a încercat să scape cu fuga. 

Ca să nu fie linşat de brăilenii furioşi, pedofilul a intrat într-un atelier de tâmplărie, unde a spus că ar fi venit să se angajeze. Când locatarii blocului unde fusese surprins că îl agresa pe micuţ au intrat în atelier după el, Augustel a luat o şurubelniţă şi a început să îi ameninţe. A fost pus la pământ şi ţinut de locatarii din zonă până la intervenţia poliţiştilor. 

„Incidentul s-a întâmplat miercuri, pe strada Celulozei din municipiul Brăila. Poliţiştii au fost anunţaţi de un locatar. Locatarul a intervenit deoarece un bărbat de 38 de ani încerca să agreseze un copil. Bărbatul a fost prins de cetăţeni şi predat Poliţiei. Ulterior a fost internat la spitalul de psihiatrie, iar azi (joi, 6 iunie 2019 – n.r.) se reiau audierile. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru corupere sexuală a minorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJ Brăila, inspectorul Laura Belciugan. 

Procurorii au schimbat ulterior încadrarea juridică a faptei în agresiune sexuală după audierea copilului şi a individului. De amintit este că Augustel Dumitrel Şerban are un cazier impresionant şi deşi este cunoscut pentru că urmărea şi agresa sexual copii în Brăila, de-a lungul anilor nu a fost internat la Psihiatrie pentru tratament medical decât după ce a abuzat de minori şi atunci doar pentru o scurtă perioadă de timp. 

Acelaşi scenariu a urmat şi la ultima faptă pe care a comis-o. Abia eliberat din închisoare, unde ispăşise o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare, după ce, la sfârşitul anului 2017, a fost prins în timp ce agresa doi copii (de 9 şi 11 ani) în Brăila, individul a recidivat. De amintit este că pe lista de condamnări a brăileanului de 39 de ani se numără un viol comis asupra unui alt copil, un act sexual cu un minor şi un furt.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

FACSIMIL Pedofil cu 1.000 de victime, eliberat din puşcărie deşi a declarat la DIICOT că ar viola o copilă. “Aş face sex cu o minoră de 10 ani”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările