FOTO Bătrânul “Hotel Francez” nu-şi mai “bântuie” vecinii. Şubred peste măsură, imobilul a fost demolat, după ce o parte dintr-un zid a căzut peste un garaj

FOTO Bătrânul “Hotel Francez” nu-şi mai “bântuie” vecinii. 
Şubred peste măsură, imobilul a fost demolat, după ce o parte dintr-un zid a căzut 
peste un garaj

Bătrânul imobil a fost demolat pentru că punea în pericol proprietăţile învecinate  FOTO Florentin Coman

Un imobil situat pe Str. Piaţa Gral. Eremia Grigorescu, cunoscut de brăileni, cu decenii în urmă, drept “Hotelul Francez”, a fost demolat parţial în luna decembrie. Demolarea sa nu a întristat pe nimeni. Dimpotrivă, membrii familiei care locuieşte în curtea învecinată pot răsufla uşuraţi: au scăpat de un pericol care, timp de câţiva ani, i-a stresat continuu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clădirea, veche de peste o sută de ani, ajunsese atât de şubredă încât se putea prăbuşi în orice clipă. În urmă cu câteva săptămâni, mai exact la sfârşitul lunii noiembrie, o bucată dintr-un zid s-a desprins şi a căzut peste garajul din curtea învecinată. Doar o minune a făcut atunci ca proprietarul garajului să nu fie strivit de grămada de moloz. Acesta doar ce îşi băgase maşina înăuntru, părăsind garajul cu doar câteva minute înainte ca tavanul acestuia să fie distrus de grămada de cărămizi desprinsă din zid.

Locatarii străzii spun că imobilul a funcţionat ca hotel în prima jumătate a secolului XX. Din anii '70, a fost locuit de o familie. „În ultimii ani, după ce bătrâna care îl mai locuia a decedat, o rudă a acesteia, de la Bucureşti, nu s-a ocupat deloc de el. Nici nu l-a consolidat, dar nici nu l-a demolat. A rămas în stadiul acesta, încât acum ne pune viaţa în pericol", spunea, la începutul lunii decembrie, Alexandru iftimie, proprietarul garajului peste care se prăbuşise o bucată din zid. Acesta spera ca măcar atunci, în al 12-lea ceas, să se facă ceva, astfel încât familia sa să scape de stresul în care a trăit în ultimii ani, din cauza clădirii ajunse în pragul prăbuşirii.

După ce cazul a fost mediatizat de presa locală şi naţională, autorităţile brăilene au dat, în sfârşit, atenţie problemei. Astfel, Primăria Brăila a emis în regim de urgenţă autorizaţia de demolare. imediat cum a primit actul respectiv, proprietara din Bucureşti i-a vândut unui brăilean clădirea. Noul proprietar nu a stat prea mult pe gânduri şi, pe parcursul lunii decembrie, a dărâmat mare parte din imobil, astfel încât să nu mai fie puse în pericol proprietăţile învecinate.


"Din câte am înţeles de la persoana respectivă, intenţionează să elibereze complet locul pentru a-şi construi o nouă casă. Probabil că va termina cu demolarea la primăvară, când se va încălzi vremea. În ceea ce ne priveşte, ne bucurăm că a fost dat jos acel zid care s-ar fi putut oricând prăbuşi peste curtea şi casa noastră. După mulţi ani în care am trăit sub această ameninţare permanentă, în sfârşit, putem răsufla uşuraţi", a declarat recent Alexandru iftimie, citat de cotidianul “Obiectiv – Vocea Brăilei”.

Citiţi şi

Bătrânul imobil a fost demolat pentru că punea în pericol proprietăţile învecinate   FOTO Florentin Coman

Imagini din aceeasi galerie
  • Bătrânul imobil a fost demolat pentru că punea în pericol proprietăţile învecinate   FOTO Florentin Coman
  • Bătrânul imobil a fost demolat pentru că punea în pericol proprietăţile învecinate   FOTO Florentin Coman
  • Bătrânul imobil a fost demolat pentru că punea în pericol proprietăţile învecinate   FOTO Florentin Coman
  • Garajul peste care s-a prăbuşit o bucată din zidul şubred   FOTO Florentin Coman
  • Bătrânul imobil a fost demolat pentru că punea în pericol proprietăţile învecinate   FOTO Florentin Coman
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările