Braila: Fetiţa care nu există este premiantă

Braila: Fetiţa care nu există este premiantă

Braila: Fetiţa care nu există este premiantă

Geanina are nevoie de ajutor fiindcă a rămas fără părinţi, nu are certificat de naştere şi, chiar dacă a luat premiul I în prima clasă, acum riscă să nu mai poată urma cursurile şcolare. Autorităţile sunt primele îndrituite să ia măsuri motiv pentru care le solicităm acest lucru.

Povestea fetiţei cu puţine amintiri frumoase

Pe Geanina Solomon, de puţin peste şapte ani, din satul Gulianca, mama a părăsit-o când avea doi ani, tatăl a murit în urmă cu zece luni, unchiul are mai multe afecţiuni, bunica stă mai mult prin spital decât acasă, iar bunicul, bolnav şi el, încearcă să o crească aşa cum poate.

Singurele amintiri frumoase ale Geaninei Solomon sunt legate de o mătuşă care locuieşte în Capitală. Din spusele bunicii, mătuşa a luat-o cândva pe Geanina la Bucureşti: „Soţul meu are o verişoară în Bucureşti care vine şi o mai ia pe Geanina la ea acasă. Îi mai cumpără hăinuţe, jucării şi alte năzdrăvenii”.
Anul trecut, când fetiţa, care oficial nu există, a auzit pentru prima oară clinchetul clopoţelului, mătuşa de la Bucureşti i-a adus fetiţei tot felul de lucruri.
Micuţa ne-a povestit că a mers alături de mătuşa ei la teatru, la Grădina Zoologică şi în parcuri. „La zoo am văzut maimuţe iar la teatru mi-a plăcut foarte mult. Mătuşa mea este actriţă”, spune micuţa Geanina cu o sclipire în ochi. Numai că mătuşa vine rar la Gulianca, iar speranţele copilei se îndreaptă seară de seară tot spre căsuţa în care stau de-a valma unchiul, bunica şi bunicul. Din când în când se gândeşte la mama ei, pe care abia dacă şi-o mai aminteşte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: