Toamna se numără covrigii la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele două  luni, trei simigerii au apărut în oraş. Reţetele noi şi preţurile mici i-au cucerit pe bistriţeni şi îi fac să renunţe la clasicele sandvişuri şi să devină clienţi  fideli ai bunătăţilor la 1 leu

Covrigii cu nucă, cu mac sau seminţe sunt noua sursă de venit pentru trei simigerii deschise recent  în oraş. Două firme din Moldova şi un administrator din Bistriţa au dat tonul în mâncarea de zi cu zi a orăşenilor şi spun că afacerile merg destul de bine. Pentru că sunt ieftini şi uşor de mâncat, inclusiv pe stradă, covrigii au devenit meniul obligatoriu al multor bistriţeni, obişnuiţi cu produsele fast-food.

„Mănânci doi covrigi şi te saturi pentru totă ziua"

Zilnic, în fiecare dintre cele trei covrigării se coc la temperaturi de sute de grade, în medie, 1.000 de covrigi. Ingredientele noi şi specialităţile  cu mozzarella sau cremvuşti picanţi, i-au cucerit repede pe bistriţeni. „Noi am deschis din 15 septembrie şi avem multe simigerii în toată ţara. Lanţul nostru de covrigării este din Piatra-Neamţ, de acolo primim şi ingredientele, iar reţelele sunt ceva nou pentru bistriţeni. Afacerea merge foarte bine, oamenii cumpără pentru că sunt proaspeţi, ieftini şi din ingrediente naturale. Mănânci doi covrigi şi te saturi pentru toată ziua. Cu doi lei ai mâncat mai ieftin decât în orice fast-food din oraş", spune Alexandru Borşa, administratorul Simigeriei Petru, de pe pietonalul Liviu Rebreanu. Acesta mai spune că afacerea prinde contur la Bistriţa, dar că investiţia este mare şi se amortizează în timp. „Sunt cheltuieli cu autorizătile, cu chiria şi personalul angajat, iar , pentru a face profit, ar trebui să vindem peste 2.000 de covrigi pe zi, iar noi facem cam 1.000", mai spune Borşa. Şi în cetrul oraşului, la Simigeria Arina, vânzările merg bine, însă afacerea nu e la fel de prosperă ca în alte oraşe. „Noi am deschis din august, dar nu avem acelaşi succes ca în Cluj- Napoca, de exemplu. Am venit aici pentru că este un oraş plăcut şi unde nu existau simigerii", spune Sorin Toderică, patronul de la Arina, covrigăria de pe Gheorghe Şincai. „Covrigii sunt ieftini şi buni şi se pot mânca pe stradă, ceea ce e mai greu cu un corn sau o brânzoiacă. Pentru mulţi copii sau oameni grăbiţi, sunt mâncarea ideală în secolul vitezei", spune şi Monica Rus, administratorul unei covrigării de pe strada Ursului, deschisă acum două sptămâni. Acesta spune că afacerea a prins bine în alte oraşe şi se aşteaptă ca şi la Bistriţa să meargă.

Covrigii, noua mâncare de zi cu zi

Alexandra Moldovan este  un tânăr agent comercial din zona Decebal, şi spune că de când are covrigăria aproape, a renunţat la sandvişurile clasice. „Cumpăr covrigi toată ziua. Sunt foarte ieftini şi buni şi măcar ai siguranţa a ceea ce mănânci. Nu e ca la fast-food, unde nu ştii ce salam îţi pun în sandviş", crede bistriţeanca.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite