Liceeni cercetaţi pentru trafic de droguri, aduşi în cătuşe la şcoală (VIDEO)

Horaţiu Gorgan şi Alexandru Popa vor susţine azi proba de competenţe digitale în condiţii speciale de securitate. Consiliul de Administraţie al Colegiului Tehnic INFOEL din Bistriţa a decis astăzi să nu aplice încă vreo sancţiune celor doi liceeni şi să aştepte pronunţarea sentinţei Curţii de Apel Cluj

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce săptămâna trecută s-au opus, procurorii i-au lăsat astăzi pe cei doi tineri acuzaţi de trafic de droguri să susţină bacalaureatul. Directoarea Colegiului Tehnic INFOEL, profesora Alina Puţura, spune că, la ora 10.30, s-a întrunit consiliul de administraţie al şcolii care a decis să aştepte până joi decizia Curţii de Apel Cluj.

„S-a hotărât să nu aplicăm deocamdată nicio sancţiune celor doi liceeni arestaţi. Aşteptăm ca joi Curtea de Apel Cluj să se pronunţe în cazul tinerilor, după care ne vom întâlni din nou şi vom vedea ce şi cum", afirmă directoarea. Atât ea, cât şi inspectorul şcolar general Vasile Marc declară că tinerii nu pot fi exmatriculaţi din cauza absenţelor acumulate în perioada de detenţie.

„Copii au fost în arestul poliţiei, nu au absentat voit. De aceea nu-i putem exmatricula din pricina absenţelor", este de părere inspectorul general. Conducerea şcolii mai afirmă că Alexandru Popa şi Horaţiu Gorgan vor fi cert sancţionaţi, dar nu se ştie momentan sub ce formă. Directoarea are în vedere înclusiv faptul că elevii au prejudiciat imaginea şcolii. „Nu ştiu ce sancţiune le va fi aplicată tinerilor. Vom discuta după ce se pronunţă instanţa de la Cluj, dar cu siguranţa va fi dată o sancţiune. Până atunci le acordăm prezumţia de nevinovăţie", adaugă Alina Puţura.

În cătuşe, la BAC

Alexandru Popa şi Horaţiu Gorgan au fost programaţi astăzi, de la ora 13.00, să susţină proba de BAC de la care au lipsit săptămâna trecută întrucât au fost arestaţi. Directoarea Colegiului INFOEL spune că s-a pregătit o sală de clasă special pentru cei doi. Ei vor fi transportaţi la şcoală cu o maşină a poliţiei. „Cei doi vor susţine proba de competenţe digitale în prezenţa comisiei şcolare de BAC", declară Puţura. Inspectorul general adaugă că liceenii vor fi păziţi de doi gardieni şi vor fi supravegheaţi de doi profesori pe toată durata probei de competenţe digitale a bacalaureatului, care durează 90 de minute.

Liceenii au fost arestaţi săptămâna trecută de poliţiştii din Bistriţa după o percheziţie în mai multe locuinţe din judeţ şi sunt cercetaţi sub acuzaţie de trafic de droguri. Joia acesta, Curtea de Apel Cluj se va pronunţa în cazul tinerilor Alexandru Popa şi Horaţiu Gorgan, colegi în clasa a XII-a B a Colegiului Tehnic INFOEL Bistriţa.

Citiţi şi: Liceenii au declarat că le pare rău de ceea ce au făcut, Liceenii susţin, la această oră, proba de BAC

Liceenii arestaţi şi-au luat BAC-ul: Alexandru Popa e utilizator avansat, iar Horaţiu Gorgan e utilizator experimentat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: