Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene: În 2014 trebuie să finalizăm reforma în partea administrativă responsabilă de fondurile europene

Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene: În 2014 trebuie să finalizăm reforma în partea administrativă responsabilă de fondurile europene

Prezent vineri la Bistriţa, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a vorbit despre planurile sale pentru 2014, care vor creşte absorbţia  fondurilor europene. Acesta a precizat faptul că îşi doreşte ca în 2014 să fie revoluţionată zona administrativă responsabilă de fondurile europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Trebuie finanţate aceste tipuri de proiecte care vor aduce în economie o creştere semnificativă. România a fost pe primul loc la programare, dar din păcate este pe ultimul loc la implementare. 2014 trebuie să fie un an în care finalizăm reforma  în zona administrativă care se referă la fonduri europene şi depăşim această poziţie codaşă la implementare, prin simplificare şi sisteme mai eficiente,” a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici.

Acesta a mai spus că în noul exerciţiu financiar România are la dispoziţie 40 de miliarde de euro, o sumă care deşi e mare la prima vedere, nu este suficientă pentru nevoile României.

„Ceea ce vreau să propune este un nou mecanism: să venim noi cu bani europeni, să decontăm ceea ce se face în economie, ceea ce este deja planificat a se face în 2014 de către consiliile judeţene şi primării, astfel încât cei care respectă regulile europene să primească decontările la ceea ce ei au cheltuit deja în acest an. Comisarul european a agreat şi el această soluţie, care va duce la creşterea absorbţiei,” a completat Eugen Teodorovici.Vă mai recomandăm:

România a primit 830 de milioane de euro de la Comisia Europeană. Rambursările totale au ajuns la 6 miliarde de euro

Comisia Europeană critică actul ce reglementează cheltuirea fondurilor europene în perioada 2014-2020. Acesta ar fi vag şi lipsit de viziune
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: