Bistriţa-Năsăud: 2 persoane confirmate cu coronavirus. S-au întors din Italia pe 13 martie

Bistriţa-Năsăud: 2 persoane confirmate cu coronavirus. S-au întors din Italia pe 13 martie

FOTO: Inquam Photos

Numărul cazurilor testate pozitiv în judeţul Bistriţa-Năsăud a ajuns la 3. În continuare, 106 persoane sunt în carantină şi 508 în izolare la domiciliu.

Prefectura BN anunţă că joi, 19 martie, se înregistrează 3 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

„Ultimele 2 persoane confirmate pozitiv cu coronavirus sunt un bărbat şi o femeie, ambii de 36 de ani. Au călătorit împreună din sudul Italiei, zona Calabria, cu maşina personală, iar din momentul în care au intrat în România, 13 martie a.c., au fost escortaţi de poliţie în convoi la un centru de carantină, neintrând în contact cu alte persoane.

Ambii sunt asimptomatici şi au fost transferaţi noaptea trecută conform procedurilor de către un echipaj CBRN la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca”, transmite prefectura.

În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt la această oră 106 persoane în carantină şi 508 persoane în izolare la domiciliu.

Pentru date actualizate în timp real despre ţările vizate, accesaţi link-ul http://www.cnscbt.ro/), respectiv „Lista regiunilor şi localităţilor din zona roşie şi zona galbenă cu transmitere a COVID-19”.

Vă rugăm să nu uitaţi de 0800800358 – linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19.

Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE. De asemenea, puteţi apela şi numerele de permanenţă ale Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud: 0263217337 şi 0263217309 – telefoanele la care cetăţenii care se întorc din străinătate în judeţul Bistriţa-Năsăud pot primi lămuriri legate de transport/izolare/carantinare, după caz.

Pe aceeaşi temă:

Româncă, şoferiţă de TIR, moartă într-un accident rutier cumplit în Franţa. Soţul femeii tocmai trecuse în locul ei la volan

Ce a făcut bărbatul din Năsăud, infectat cu coronavirus, după ce a ajuns în România

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: