Poliţia Locală începe de săptămâna viitoare amendarea băcăuanilor care nu plătesc taxa pentru parcările publice

Poliţia Locală începe de săptămâna viitoare amendarea băcăuanilor care nu plătesc taxa pentru parcările publice

Parcare cu plată în Bacău

În ultimele trei luni, S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău S.A a efectuat o campanie de informare referitoare la modalitatea de achitare a taxelor pentru staţionarea autovehiculelor în parcările cu plată din municipiul Bacău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând de luni, 8 iulie 2019, Poliţia Locală Bacău va efectua verificări, zilnic,  în toate parcările cu plată din oraş iar băcăuanii care nu pot demonstra achitarea taxei vor fi sancţionaţi contravenţional. 

Băcăuanii care doresc să îşi facă abonament lunar, semestrial sau anual pentru parcările cu plată sunt aşteptaţi la ghişeele din Piaţa Centrală şi Piaţa Sud, de luni până vineri, între orele 8.00-18.00.

Abonamentul lunar este în valoare de 49 lei, pentru 6 luni, 203 lei şi 355 de lei, pentru un an.
Posesorii abonamentelor pot staţiona în toate parcările publice din municipiu pe perioada de valabilitate a abonamentului.

Acestea pot fi solicitate atât de persoane fizice cât şi de persoane juridice şi vor cuprinde numărul de înmatriculare al autoturismului, perioada de valabilitate şi indicaţii privind expunerea abonamentului într-un loc vizibil, astfel încât datele de identificare să poată fi observate cu uşurinţă.

S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău S.A. (SSPM Bacău) administrează în prezent 16 parcări publice, iar intervalul orar în care parcarea este cu taxă este între  orele 8.00 şi 18.00. După ora 18.00 şi în weekend, posesorii de autovehicule pot staţiona gratuit în parcările publice.

Pentru o oră de staţionare în parcările publice prevăzute cu aparate de taxare, băcăuanii vor achita 1,5 lei.
În parcările care nu sunt prevăzute cu aparate de taxare, plata se efectuează printr-un SMS la numărul 7420 (0,42 euro/h).

În parcările prevăzute cu barieră, utilizatorii vor achita 1,5 lei/h, în primele 2 ore de staţionare.
SSPM Bacău va utiliza taxele colectate în scopul suplimentării locurilor de parcare din Bacău şi modernizării parcărilor existente. De asemenea, în zonele unde există rezerve de teren disponibile, vor fi amenajate parcări noi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: