Patru angajaţi ai Tribunalului Alba, testaţi pozitiv cu coronavirus. Instanţele din judeţ au introdus munca la domiciliu

Patru angajaţi ai Tribunalului Alba, testaţi pozitiv cu coronavirus. Instanţele din judeţ au introdus munca la domiciliu

Sediul Tribunalului, al Judecătoriei şi al Parchetelor din Alba Iulia

Patru angajaţi ai Tribunalului Alba au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus în cursul acestei săptămâni. Vineri se va face desinfecţia şi igienizarea generală a instituţiei. De asemenea, din 16 octombrie, la Tribunal şi în toate instanţele subordonate se introduce munca la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 12 octombrie, un angajat al Tribunalului Alba fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie. Încă din cursul zilei de luni, au fost anunţaţi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba, a fost declanşată ancheta epidemiologică şi au fost identificaţi contacţii direcţi.
 
Colegii contacţi direcţi cu cel mai mare risc de infectare au rămas în carantină la domiciliu, dintre aceştia doi au fost confirmaţi pozitiv in cursul zilei de joi. O altă persoană aflată deja în concediu medical a fost confirmată pozitiv tot în cursul zilei de joi şi colegii contacţi direcţi cu cel mai mare risc de infectare au rămas în carantină la domiciliu.
 
Până în prezent niciun alt angajat al instanţei nu a manifestat simptome de infectare. În data de 16 octombrie 2020, vineri, la sfârşitul programului, se va efectua dezinfecţia şi igienizarea generală în toate spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia prin intermediul unei firme specializate. Activitatea instanţei se desfăşoară în continuare în condiţii normale.
 
Începând cu data de 16 octombrie şi pe întreaga perioadă a stării de alertă, la Tribunalul Alba şi la instanţele din circumscripţia teritorială se introduce munca la domiciliu. Conducerea Tribunalului Alba urmăreşte să asigure desfăşurarea în bune condiţii a activităţii administrativ judiciare a instanţei şi colaborează îndeaproape cu reprezentanţii DSP Alba urmând toate măsurile recomandate.
 
Reamintim pe această cale că respectarea cu stricteţe a măsurilor de protecţie şi prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunţate public de către Tribunalul Alba, care depinde în mare măsură şi de conduita responsabilă a publicului din instanţe,  ne va permite să trecem împreună cu bine peste această perioadă. În acest sens, ne menţinem recomandările pentru publicul instanţei, transmise încă de la începutul pandemiei:
 
Evitarea prezenţei la sediul instanţei, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară şi limitarea staţionării în incinta instanţei doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligaţiilor judiciare sau profesionale; 
Folosirea exclusiv a mijloacelor electronice de comunicare cu instanţa, de transmitere a documentelor şi de informare disponibile permanent la nivelul instanţei: 
  e-mail    tribunalul.alba@just.ro – Registratură; 
  Fax  0258811184
  Telefon  0258813510/ 0258813511- Arhivă, Registratură, Biroul de informare şi relaţii publice
Utilizarea aplicaţiei informatice DOSAR ELECTRONIC pentru informare sau studierea dosarului şi limitarea deplasării fizice la Arhiva instanţei sau la celelalte  compartimente publice; 
 
Exprimarea acordului pentru citarea şi comunicarea actelor de procedură în format electronic prin intermediul aplicaţiei „TDS” (Trimitere Document Securizat) şi eliminarea astfel integral a contactului fizic cu documentele de procedură comunicate de instanţă prin intermediul serviciilor poştale; 
Utilizarea exclusivă a telefonului sau adresei de e-mail pentru informare şi solicitarea de lămuriri inclusiv, cu privire la măsurile aplicate în această perioadă. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările