Două persoane arestate preventiv în dosarul de înşelăciune cu cereale. Cine sunt inculpaţii

Două persoane arestate preventiv în dosarul de înşelăciune cu cereale. Cine sunt inculpaţii

Judecătoria Blaj a dispus miercuri arestarea preventivă a doi dintre suspecţii acuzaţi de înşelăciune, reţinuţi anterior în dosarul în care au fost efectuate şapte percheziţii în Călăraşi, Bucureşti şi Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru alţi doi inculpaţi reţinuţi s-a dispus cercetarea acestora în libertate, sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Inculpaţii arestaţi preventiv sunt Pârvu Doru Marius (Constanţa) şi Ion Grigoraş Nelu (Călăraşi). Cei doi sunt acuzaţi de înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
 
În cazul primului s-au reţinut 15 acte materiale, iar pentru al doilea – 13 acte materiale. Pârvu Doru Marius a fost condamnat în noiembrie 2018 la 1 an de închisoare, la Judecătoria Constanţa, pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă, decizie care nu este definitivă.
 
Din cercetăril a rezultat faptul că, în luna noiembrie 2018, şase persoane ar fi indus în eroare şapte producători de cereale din judeţul Alba, folosindu-se de calitatea falsă de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale şi ar fi contractat cumpărarea de cereale, iar pentru a crea convingerea persoanelor vătămate că s-a achitat contravaloarea acestora, le-ar fi prezentat ordine de plată, întocmite on line, emise pe un cont bancar ce aparţine unei alte societăţi comerciale care nu avea lichidităţi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările