Raiul florilor se află în mijlocul deşertului: cum arată cea mai mare grădină cu flori din lume

Raiul florilor se află în mijlocul deşertului: cum arată cea mai mare grădină cu flori din lume

FOTOGRAFII dubaimiraclegarden.com

Cea mai mare grădină cu flori din lume este situată în emiratul Dubai, pe o suprafaţă de 72.000 de metri pătraţi. Aproape 45 de milioane de plante aduse din toate colţurile lumii sunt presărate sub soarele arzător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grădina Miracol din Dubai este încă una dintre atracţiile turistice extravagante specifice acestei zone. Puţini şi-ar fi închipuit însă că un astfel de proiect grandios ar putea fi realizat într-o zonă deşertică, unde puţine plante supravieţuiesc. 

Se pare că nimic nu este imposibil atunci când vine vorba despre Dubai, mai ales atunci când banii nu reprezintă o problemă. Pentru a construi această adevărată oază de relaxare proiectanţii au pus la punct un costisitor sistem de irigaţii, bazat pe reciclarea apelor uzate menajere urbane, dar şi o metodă de a limita cât mai mult evaporarea apei. 

Grădina Miracol este împărţită în mai multe sectoare cu tematică diferită: maşini, scene din poveşti, lacuri şi fântâni, animale etc. 

Bineînţeles, au fost alese varietăţi de plante rezistente la căldură, iar reprezentanţii companiei responsabile de amenajarea spaţiului au declarat pentru publicaţia britanică „Daily Mail“ că aranjamentele florale se schimbă în fiecare sezon. Grădina este închisă din luna iunie, când temperaturile cresc foarte mult, şi se redeschide în septembrie.  

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: