Sfaturi pentru o manichiură perfectă

Sfaturi
pentru o manichiură perfectă

De câte ori ţi-ai zis „trebuie să merg urgent la salonul de frumuseţe" când te-ai uitat la unghii? Cu toate acestea, nu ai avut întotdeauna timp şi bani pentru a merge la un profesionist şi ţi-ai făcut manichiura acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În lipsa unui kit unghii şi a unor sfaturi bune, manichiura nu a ieşit aşa cum ţi-ai dorit.

În plus, eşti conştientă că o manichiură prost făcută poate crea o impresie greşită despre tine. Dar nu îţi face griji, în cele ce urmează îţi vom oferi câteva sfaturi pentru o manichiură perfectă fără să ieşi din casă.

Înmoaie unghiile înainte de a începe

Odată ce ai şters culoarea anterioară cu un produs de îndepărtare a lacului de unghii, bagă unghiile câteva minute în apă caldă. În acest fel, cuticulele se vor înmuia şi va fi mai uşor să le îndepărtezi pentru a pregăti unghiile în vederea aplicării unui nou lac sau model.

Dacă ai manichiură semi-permanentă sau îţi faci manichiură semi-permanentă la domiciliu, este foarte important să ai un kit special pentru a elimina oja, deoarece nu are aceeaşi compoziţie ca ojele simple. Aceste substanţe de îndepărtare a unghiilor sunt fabricate din acetonă şi sunt mai eficiente atunci când se îndepărtează sau ojele semi-permanente.

Nu îţi pili excesiv unghiile

De câţiva ani, pilele tradiţionale au trecut pe planul 2, iar acum cele mai populare sunt dreptunghiulare, cu patru feţe diferite care au rezultate diferite şi care combinate sunt un instrument foarte eficient. Fiecare dintre feţele acestor pile sunt numerotate, pentru a uşura folosirea lor, dar ceea ce nu se spune este că trebuie să avem mare grijă cu ultima, care este denumită "buffer".

Această pilă dă strălucire unghiei, dar nu ar trebui să abuzezi de ea, pentru că dacă o foloseşti în exces, poate slăbi unghia făcând-o mult mai fragilă.

Pilă de sticlă? Da!

Spune la revedere pilelor din metal şi carton şi treci la cele din sticlă. Ele sunt mult mai curate şi mai eficiente şi, odată ce le încerci, nu te vei întreba decât cum ai putut trăi atât de mult fără ele.

Dacă în loc să utilizezi pila de unghii cu patru feţe, preferi pilele de unghii convenţionale, este mult mai bine să-ţi alegi pila de unghii de sticlă. Aceasta este mai benefică pentru unghii şi nu le afectează niciodată.

Pileşte unghia întotdeauna într-o singură direcţie

Vrei unghii cu o formă perfectă, unghii foarte netede şi fără risc de rupere? Cheia este pilirea lor întotdeauna într-o singură direcţie. În plus, nu trebuie şi exerciţi prea multă presiune asupra mişcărilor. E nevoie de ceva mai mult timp, dar rezultatul merită. Aminteşte-ţi că pentru a obţine o manichiură perfectă acasă, răbdarea va fi cel mai bun aliat al tău. Aşadar, alege un moment în care eşti calmă şi câteva ore libere în care te poţi ocupa de unghiile tale.

Acordă atenţie formei

Deşi unghiile ascuţite sunt mai la modă decât oricând, dacă ceea ce doreşti este o manichiură rezistentă, este posibil să nu fie cea mai potrivită pentru tine. Formele mai pătrate nu sunt doar mai confortabile pentru executarea sarcinilor de zi cu zi, ci fac ca lacul de unghii să nu sară prin frecare.

Ai grijă de cuticulele tale

Deoarece creşterea unghiilor este determinată de puterea cuticulelor noastre, dacă acestea sunt deteriorate sau infectate,  se pot infecta şi unghiile. Evită să le tai şi mai ales să le muşti, deoarece acest lucru va înrăutăţi situaţia.

Cel mai bine este să le împingi cu un beţişor de portocală sau unul din plastic cu vârf de silicon. Nu uita să le hidratezi cu un produs specific pentru cuticule. Vei observa diferenţa! Trebuie să fii foarte atentă cu această zonă deoarece, în orice moment, te poţi răni şi infecta. Fă-o întotdeauna foarte uşor şi cu produse specifice pentru asta.

Nu uita niciodată baza şi top coat-ul

Pe lângă aplicarea unui strat sau două de ojă, este important să nu uiţi baza sau stratul superior. Primul produs, pe lângă faptul că protejează unghiile de pigmenţii de culoare, le împiedică să se  îngălbenească. Poate fi, de asemenea, un tratament specific pentru întărirea unghiilor sau pentru netezirea suprafeţei. Pe de altă parte, top coat-ul (stratul superior) face ca smalţul să reziste mai mult şi rezultatul este mult mai strălucitor şi mai frumos. Un truc? Aplică întotdeauna în straturi foarte subţiri toate produsele. În caz contrar, îţi poţi distruge manichiura în timp record.

De asemenea, nu uita să foloseşti lacul de unghii cu grijă şi să nu împrumuţi trusa de manichiură nimănui. Mult succes îţi urăm!

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: