Motivele pentru care te simţi mereu obosit şi ce greşeli trebuie să eviţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senzaţia de oboseală nu este cauzată doar de lipsa somnului. Energia scăzută poate avea drept cauze şi alimentaţia neadecvată, deshidratarea şi lipsei fierului din organism.

Lipsa de energie este una dintre cele mai des întâlnite probleme ale oamenilor răpuşi de agitaţia zilnică. Cu un consum mediu de aproximativ 2,1 ceşti de cafea, conform celui mai recent sondaj realizat de Zagat în America, majoritatea oamenilor se simt în continuare extrem de obosiţi, scrie cheatsheet.com

În cazul în care vă regăsiţi în descriere, ar trebui să verificaţi lista posibilelor cauze care contribuie la creşterea nivelului de oboseală:

Somnul neadecvat 

Încercaţi să dormiţi suficient şi să respectaţi ciclurile de somn, fără a perturba ritmul intern al organismului. Nu amânaţi trezitul în zilele libere, pentru că orele în plus de somn ar putea face mai mult rău decât bine.

Lipsa micului dejun

Micul dejun format doar dintr-o ceaşcă de cafea sau dulciuri nu constituie o masă care să vă ofere energia necesară întregii zile. Acest obicei de a nu acorda importanţa necesară primei mese a zilei vă poate încetini destul de mult. Amy Goodson, specialist în nutriţie, recomandă pentru micul dejun ouăle cu pâine prăjită de grâu integral sau fulgi de ovăz cu iaurt grecesc.

Deshidratarea

„Lipsa unui procent de 5-8% apă din organism poate duce la oboseală“, spune terapeutul Hayley Pedrick. Când nu ai o cantitate suficientă de apă în organism, presiunea sângelui scade. Aceasta înseamnă că este nevoie de mai mult timp ca oxigenul şi alţi nutrienţi să circule prin corp, dându-vă senzaţia de oboseală.

image

Deficitul de fier

Când nu aveţi o cantitate normală de fier în organism, nu puteţi produce hemoglobină suficientă, o proteină a celulelor roşii din sânge care ajută la transportul oxigenului în întregul corp. Această afecţiune, numită anemie, vă poate face să vă simţiţi epuizat. Oamenii se confruntă adesea cu probleme atunci când dieta lor nu include alimente cum ar fi carnea şi ouăle.

image

Nivelul scăzut al testosteronului

În timp ce bărbaţii îmbătrânesc, organismul începe să producă mai puţin testosteron. Cei mai mulţi dintre noi credem că acest hormon se referă la creşterea muşchilor şi la sex, dar joacă un rol important şi în nivelul general de energie.

Consumul de alcool

Deşi aţi putea crede că un pahar de vin sau câteva sticle de bere vă vor ajuta să adormiţi mai uşor, vă înşelaţi. Chiar dacă vă vor face să vă simţiţi somnoros, vă împiedică să obţineţi odihna adevărată de care are nevie corpul dumneavoastră.

image

FOTO cheatsheet.com

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite