Metode rapide de curăţare a bijuteriilor: „Sosul preferat pentru pizza poate fi ingredientul salvator“

Metode
rapide de curăţare a bijuteriilor: „Sosul preferat pentru pizza poate fi
ingredientul salvator“

Metode simple de curăţarea bijuteriilor acasă

Chiar dacă pare greu de crezut, însă sosul pentru pizza poate fi ingredientul salvator în cazul în care inelul preferat şi-a pierdut strălucirea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indiferent dacă le-aţi primit, sunt moştenite de la generaţiile trecute sau le-aţi cumpărat şi apoi le-aţi uitat prin cutia de bijuterii, cele mai multe inele, coliere sau pandantive ajung să-şi piardă strălucirea odată cu trecerea timpului. În cazul în care doriţi să readuceţi la viaţă strălucirea, nu vă grăbiţi spre primul atelier pentru a le curăţa. Specialiştii sunt de părere că, dând dovadă de puţină îndemânare, puteţi face acest lucru în propria casă, scrie simplemost.com.

Metode de curăţarea a bijuteriilor acasă:

Bicarbonat de sodiu şi detergent de vase

Aveţi nevoie de puţin detergent de vase, bicarbonat de sodiu, folie de aluminiu, apă şi un castron. După ce puneţi folie de aluminiu pe întreaga suprafaţă a vasului, adăugaţi bicarbonatul de sodiu, detergentul de vase şi apă fierbinte. Lăsaţi bijuteriile în acest amestec timp de 10 minute şi apoi curăţaţi cu o periuţă de dinţi. La final, ştergeţi bijuteriile cu un şervet de bumbac.

Oţet

Oţetul redă rapid strălucirea aurului. Puneţi bijuteriile de aur în oţet timp de până la 15 minute, apoi utilizaţi o periuţă de dinţi moale pentru a le curăţa. La final clătiţi-le bine în apă.

Ketchup

Sosul preferat pentru pizza poate fi ingredientul salvator atunci când vine vorba de curăţarea bijuteriilor. Aciditatea roşiilor poate îndepărta stratul depus pe inelul preferat, dacă îl lăsaţi să acţioneze 5-10 minute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările