Cea mai cunoscută moaşă din Anglia: „Femeile ar trebui să nască acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta preşedintă a Colegiului Regal al Moaşelor din Marea Britanie, Caroline Flint, a publicat o carte intitulată „Do Birth“ în care vorbeşte despre beneficiile naşterii pe cale naturală, în confortul propriei case, departe de experienţa stresantă de care viitoarele mame au parte atunci când aleg să nască în spitale.

Societatea modernă a dezvoltat o adevărată industrie care exploatează aducerea pe lume a copiilor, este de părere Caroline Flint. În opinia ei, mamele ar trebui să ia la modul serios în considerare să nască acasă, asistate de moaşe, atunci când nu au probleme deosebite cu sarcina: „Cele mai multe gravide sunt capabile să nască fără vreun ajutor medical special. Sigur, unele femei au nevoie de cezariană sau de alte intervenţii medicale, dar acestea sunt cazuri pe care le întâlneşti mult mai rar decât se crede“. 

Confort psihic

Moaşa britanică, în vârstă de 71 de ani, spune că femeile ar trebui să devină mame pe cale naturală, o experienţă de care s-au îndepărtat extrem de mult, şi să apeleze la medici şi spitale numai atunci când este cu adevărat necesar, scrie Daily Mail. De asemenea, aceasta mai crede în dreptul nou-născuţilor de a veni pe lume într-un mod natural, în mediul liniştit oferit de casa în care vor creşte.   

Sarcina îndrumată de o moaşă decurge mult mai liniştit, deoarece viitoarele mămici au la dispoziţie o persoană specializată la care să apeleze ori de câte ori au întrebări despre transformările prin care trec sau, pur si simplu, simt nevoia ca cineva informat să le îndepărteze anumite temeri legate de aducerea pe lume a unei fiinţe.

image

Prezenţa unei moaşe cu care se stabileşte o legătură încă din timpul lunilor de sarcină este benefică pentru gravide şi în cazul unei eventuale urgenţe medicale. Faptul că viitoarea mamă merge la maternitate însoţită de cineva care a monitorizat-o pe parcursul sarcinii, are darul de a o linişti.

Nu în ultimul rând, atunci când naşterea are loc acasă, realaţia mamă-copil-tată  se sudează într-un fel în care nu se întâmplă în saloanele de spital, datorită timpului pe care cei trei îl petrec împreună, liniştiţi, imediat după ce copilul a venit pe lume.

În România, statutul moaşei nu e recunoscut

La noi în ţară, statutul moaşelor nu este recunoscut în mod legal, motiv pentru care anul acesta s-a înfiinţat Asociaţia Moaşelor Independente din România, primul organism de profil al moaşelor licenţiate. Asociaţia îşi propune să promoveze rolul moaşei în timpul sarcinii şi naşterii, dar şi în îngrijirea nou-născutului.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite